Kabine revizyonunda yeni perde: Dernek başkanı bakan mı olacak?

Kabine revizyonunda yeni perde: Dernek başkanı bakan mı olacak?

AKP’de kabine revizyonu tartışmaları sıcaklığını korurken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un görevden alınması bekleniyor. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı sayısının ise birden 5’e çıkarılması gündeme geldi.

Kabine revizyonunda yeni perde: Dernek başkanı bakan mı olacak?
16px
24px
20.11.2019 08:37
ABONE OLgoogle

AKP’de bir yandan kongre süreci öncesinde il başkanlarının istifaları yaşanırken, diğer yandan ise kabine revizyonu iddiaları tartışılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim yerine kabine revizyonunu tercih ettiği öğrenilirken, AKP’ye yakın kaynaklar 6 bakanın değişebileceğini belirtiyor.

AKP’nin 31 Mart seçiminde büyükşehirleri kaybetmesi sonrası gündeme gelen kabine revizyonu, Barış Pınarı Harekatı ile birlikte gündem düşse de parti kulislerinde konuşulmaya devam ediyor. AKP’li yöneticiler ve bakanlar basına yaptıkları açıklamalarda kabine revizyonu iddialarını reddetmelerine rağmen kulislerde oldukça fazla isim dolaşıyor.

EN GÜÇLÜ ADAY KADEM BAŞKANI

AKP’ye yakın kaynaklar 6 bakanın değişmesini beklerken söz konusu isimlerden birinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olduğu öğrenildi.

Parti kulislerinde Selçuk’un beklenen verimliliği gösterememesi nedeniyle görevine son verileceği belirtilirken, yerine geçmesi beklenen isimlerden birinin KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun adı geçiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın yönetim kurulunda yer aldığı KADEM’in Başkanlığını yürüten Gümrükçüoğlu’nun adı kulislerde güçlü bir şekilde lanse ediliyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI SAYISINDA ARTIŞ

Kabine revizyonu dışında Saray çevresinde bir değişiklik beklentisi de Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığında yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı sayısının birden 5’e çıkarılması gündeme gelirken, Erdoğan’ın yardımcılığına kimlerin getirileceği ise belirsizliğini koruyor.

Serkan Talan/Yeniçağ

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde