John Bolton neden kovuldu? İşte perde arkası!

John Bolton neden kovuldu? İşte perde arkası!

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı görevden aldığını açıkladı. Trump, "John'dan istifasını istedim ve bu sabah bana verdi. John'a hizmeti için teşekkür ediyorum" dedi.

John Bolton neden kovuldu? İşte perde arkası!
16px
24px
10.09.2019 20:31
ABONE OLgoogle

Başkan Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, dün gece Bolton’a, artık Beyaz Saray’da ona gerek olmadığını söylediğini belirtti.

ABD'de deprem etkisi yaratan Başkan Trump'ın Ulusal Güvenlik Uzmanı John Bolton'u görevden alması sonrası, sürpriz görevden almanın nedenleri merak edilmeye başlandı. Amerikan basınında yer alan haberlere göre Bolton'un dış ilişkiler konusunda yönetimle yaşadığı birçok sürtüşme görevden almanın gerekçesi oldu.

Ortadoğu ve Türkiye ile ABD’nin yaşadığı sorunlarda devreye giren, birçok kez ülkemize gelerek ya da telefon diplomasisi ile temaslarda bulunan John Bolton’ın görevden alınması sonrası özellikle ABD medyasında çeşitli haberler çıkmaya başladı.  İbrahim Kalın: Bolton'a 2 kırmızı dosya verdim

CNN’in verdiği bilgiye göre, Bolton ve Dışişleri Bakanı Pompeo arasında sıklıkla yaşanan sürtüşmeler Trump’ın sabrını taşırdı. Haberde, Bolton ve Pompeo’nun İran konusunda aynı görüşlere sahip olduklarını ancak Kuzey Kore ve Afganistan konularında ikili arasında bir ayrım yaşandığı belirtildi.

Yaşanan görüş ayrılıkları sonrasında Trump’ın Bolton’u görevden alma kararı aldığı ifade edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde