Jeff Bezos’tan işçilere yılbaşı şoku! Sağlık sigortalarını kesiyor

Jeff Bezos’tan işçilere yılbaşı şoku! Sağlık sigortalarını kesiyor

Dünyanın en zengin şahsı Jeff Bezos’a ait süpermarket zinciri Whole Foods, 2020’nin başlangıcıyla yaklaşık 2 bin yarı zamanlı çalışanın sağlık sigortalarını keseceğini açıkladı.

Jeff Bezos’tan işçilere yılbaşı şoku! Sağlık sigortalarını kesiyor
16px
24px
15.09.2019 18:53
ABONE OLgoogle

ABD’de faaliyet gösteren süpermarket zinciri Whole Foods, Ocak ayından itibaren yarı zamanlı çalışanlarının sağlık sigortalarını keseceğini duyurdu. Whole Foods, dünyanın en zengin patronu Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon’un alt firması.

"Şoktayım," diyerek, 15 yıl boyunca burada çalıştığını ve bu yüzden işimi sürdürdüğüm için, burada 15 yıl çalıştığını söyleyerek ekibe rüşvet vermekten kaçınmak için anonimlik isteyen bir çalışan olduğunu söyledi. Dünyanın en zengin adamı Bezos binlerce kişiyi kovuyor

Bu karar şirkette çalışan 95 bin işçinin yaklaşık 2 binini etkileyecek. Yarı zamanlı çalışanlar haftada 20 saat civarında çalışıyor.

Whole Foods sözcüsü Business Insider'a verdiği demeçte, "Alternatif sağlık hizmetleri kapsamı seçeneklerini bulmaya bakıyoruz. Veya haftada 30 saatte tam zamanlı kapsamında çalışacaklar için, uygun sağlık durumlarını araştırmak için kaynaklar sağlıyoruz" dedi.

Firmanın sahibi Jeff Bezos’un net varlığı 150 milyar doları aşıyor. Bununla birlikte, kötüleşen çalışma koşulları Bezos’a ait şirketler için yeni değil.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde