İstanbul Boğazı’nda rant oyunları bitmiyor

İstanbul Boğazı’nda rant oyunları bitmiyor

İstanbul Boğazı’na nazır yasadışı inşa edilen Çiftçi Towers’ın arazisinde rant oyunları bitmiyor. Beşiktaş halkının tepki gösterdiği CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, imar oyunlarını izlemekle yetiniyor

İstanbul Boğazı’nda rant oyunları bitmiyor
16px
24px
13.05.2015 04:33
ABONE OLgoogle
İmar planlarında ‘park’ olarak görünen 10 bin metrekarelik alan proje sahipleri tarafından ticari amaçlı kullanılıyor

İstanbul Zincirlikuyu’da Çiftçiler Holding’in arazisinde Türkerler İnşaat tarafından hayata geçirilen Çiftçi Towers adlı projede yasalar ve imar mevzuatları yok sayılarak inşaat yapılmasına göz yumulduğunu kamuoyuna duyuran Sözcü konuyla ilgili yeni bilgilere ulaştı. Abbasağa Parkı’nda kafe inşaatı nedeniyle Beşiktaş halkının tepki gösterdiği CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın, Çiftçi Towers ve arazisindeki imar oyunlarını izlemekle yetindiği öğrenildi.

GALERİ VE ŞANTİYE SAHASI OLDU

Çiftçi Towers projesinin başlamasının ardından park alanı olarak kamuya terk edilen yaklaşık 10 bin metrekarelik arazinin Hakan Çiftçi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Çiftçiler Holding tarafından ticari amaçlı kullanıldığı ve bir bölümünde de inşaat çalışmaları yürütüldüğü tespit edildi. Şirket daha önce Çiftçi Towers projesinin inşa edildiği arazide faaliyet gösteren galerisini park alanına taşıdı. Beşiktaş Belediye İmar Müdürlüğü kayıtlarında park alanı olarak görünen 9 bin 766 metrekarelik park alanının 5 bin 966 metrekaresi Çiftçi Towers arazisinin sahipleri tarafından lüks otomobil satışları ve bakımının yapıldığı bir tesis haline getirildi.


9 bin 766 metrekarelik park alanının 5 bin 966 metrekaresi Çiftçi Towers arazisinin sahipleri tarafından lüks otomobil satışları ve bakımının yapıldığı bir tesis haline getirildi. 

SATACAK MI HALKA MI AÇACAK

Kamuya açık park alanı olması gereken arazide şu anda Çiftçiler Otomotiv, Lancia, Alfa Romeo ve Jeep marka araçların satışı ve bakımı yapılıyor. Arazinin geriye kalan 3 bin 800 metrekaresi proje şantiyesi olarak kullanılıyor. İstanbul Boğazı’na nazır araziyi alıp kamuya açık parka dönüştürmesi gereken Hazinedar ise Çiftçiler Otomotiv’in kamu arazisinde ticari faaliyet göstermesine izin veriyor. Yapılaşma açısından son derece yoğun olan Zincirlikuyu-Levent bölgesinde kamuya ait 10 dönümlük park alanının ilerleyen günlerde İstanbul halkının kullanımına mı sunulacağı, yoksa belediye tarafından satışa mı çıkartılacağı merak konusu oldu.

İsmail Şahin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde