İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh'e Türkiye'den gitmesi söylendi

İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh'e Türkiye'den gitmesi söylendi

İsrail'in Gazze'deki katliamı sonrası, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçi Eitan Na'e'e "Bir süre Tel Aviv'e dön" denildi.

İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh'e Türkiye'den gitmesi söylendi
16px
24px
15.05.2018 17:04
ABONE OLgoogle

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh Dışişleri Bakanlığına çağrıldı ve Gazze sınırında 60 Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 2 bin 770'ten fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle İsrail'in tutumu protesto edildi.

Naeh'e, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem'in istişareler için Türkiye'ye çağrıldığı iletildi. Naeh'e ayrıca bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce aldığı karar doğrultusunda ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs’e taşıması bölgede infiale yol açtı. 

KÜSTAH SÖZLER

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh Twitter hesabından İsrail'in katliamını meşru göstererek Müslümanları suçladı.

60 ÖLÜ 2770 YARALI

Günün erken saatlerinde başlayan protestolar, saat 4'ten sonra İsrail katlimanı dönüştü.

Barışçıl bir şekilde gösteri düzenlemeye çalışan eylemcilerin üzerlerine İsrail askerleri önce gaz ile saldırdı, bununla da yetinmeyen İsrail güvenliği Fliistinli göstericilerin üzerlerine gerçek mermilerle ateş açtı.

Birkaç saat içerisinde ölü sayısı 60'ı bulurken, yaralananların sayısı ise 2770 olarak açıklandı. Ayrıca İsrail askerleri gazetecileri de hedef aldı. Filistin basınından 15 gazeteci vurularak yaralandı.

.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde