İş dünyasından Başbakan Binali Yıldırım'a mesaj: Artık iş zamanı

İş dünyasından Başbakan Binali Yıldırım'a mesaj: Artık iş zamanı

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabineye ilişkin sektör başkanları şunları söyledi...

İş dünyasından Başbakan Binali Yıldırım'a mesaj: Artık iş zamanı
16px
24px
24.05.2016 11:28
ABONE OLgoogle
Yeni kabineyle ilgili ilgili iş dünyasından mesajlar geldi.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi:  Artık ekonomiye yönelip söz yerine iş üretmeliyiz

65. Hükümetin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni bakanlar kurulu listesinde çok fazla bir değişiklik yapılmadığını gözlemledik ve olumlu karşıladık. Yeniden Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekçi ile önceki dönemde de beraber çalışmıştık. Kendisine güvenimiz tam. Çeşitli sorunlar nedeniyle kan kaybı yaşayan Türkiye ihracatının, Sayın Ekonomi Bakanımızın alacağı önlemlerle yeniden yükseliş trendine dönmesini umut ediyoruz. Türkiye’nin mutlu yarınları için siyasetin suni gündemini bırakıp, yeniden ekonomiye yönelmemiz, sözden çok iş üretmemiz gerekiyor.

'TÜRKİYE YENİ HÜKÜMET DÖNEMİNDE DE HEDEFLERİNE İSTİKRARLA DEVAM EDECEK'

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan 65. Cumhuriyet Hükümeti ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Başta ekonomimize yönelik olmak üzere yeni projeler ve reform hamleleriyle Türkiye'nin sahip olduğu büyük hedeflere doğru bu Hükümet döneminde de istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğine inanıyoruz. Geleceğin daha güçlü ve huzurlu Türkiye'si için odağında üretimin ve sanayinin olduğu bir ekonomi anlayışı büyük önem taşımaktadır. İstanbul Sanayi Odası olarak, nitelikli bir ekonomik büyüme ve sanayi üretimi için bugüne kadar olduğu gibi yeni Hükümetimizle de diyalog halinde olmaya ve çözümün bir parçası olacak şekilde işbirliğine önem vermeye devam edeceğiz. Küresel ve bölgesel sorunların giderek arttığı bir dünyada, ülkemizin yarınlarının bugünden daha iyi olması hepimizin ortak arzusu olmalıdır. Bu arzu eşliğinde Başbakan Binali Yıldırım'ı ve Bakanlar Kurulu Üyelerimizi kutluyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

'EKONOMİ YÖNETİMİ 2023 HEDEFLERİNİ GÜNLÜK DERS HALİNE GETİRMELİ'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca'nın ilişkin değerlendirmesi ise şöyle:
"Yeni kabine hayırlı olsun. Bizim için genel istikrar öncelikli konu. Hiç şüphesiz, bakanlar kurulunun niteliği ve anlayışları ekonominin karakterini oluşturmak açısından stratejik değerde. Kabineye baktığımızda stratejik sayılacak bir değişim görmüyoruz. Ekonomi ile ilgili bakanlar çok önemli ölçüde yer değiştirse de görevde. Burada ön plana çıkan esas konu, yüksek seviyeli bir uyum ve dinamik bir yönetim becerisidir.  Yeni bir atılım dönemindeyiz. Beklentimiz bu dönemi en iyi şekilde ve zaman kaybetmeden yönetmeyi becermektir.  Ekonomi yönetimi 2023 hedeflerini günlük ders haline getirmeli. Artık siyasi sorunlar minimize kabul edilmeli ve ekonomik atılıma odaklanmalıdır."

'HIZLI BİR EKONOMİK REFORM HAREKETİNDE YENİ BAŞLANGIÇLAR OLUŞTURACAĞINA İNANCIMIZ TAM'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "65. Hükümet'in, girişimciliği öne alacak, hızlı bir ekonomik reform hareketinde yeni başlangıçlar oluşturacağına inancımız tam" dedi.

'25 ÇEYREKTİR DEVAM EDEN POZİTİF BÜYÜME YENİ EKONOMİ YÖNETİMİYLE DE SÜRECEK

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, açıklamasında şunları kaydetti:  
“AK Parti’nin 22 Mayıs’ta yapılan olağanüstü kongresinde genel başkanlığa seçilen ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kendisine 65. Hükümeti kurma görevi verilen, Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabineden dolayı kendilerini kutluyor ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyoruz.
Yeni kabinenin de istikrarla milletimize hizmet edeceğine ve icraatlarıyla adından söz ettiren Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’la yolumuzun açık olacağına inancımız tamdır. İş alemi olarak, 25 çeyrektir devam eden pozitif büyümenin, yeni ekonomi yönetimiyle de süreceğini ve ‘Yeni Türkiye’ hedefiyle ülkemizin kalkınmada hızlanacağını düşünüyor, bu bağlamda Başbakanımıza ve yeni kabinemize tam destek veriyoruz.”
 
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo:
Bakanlar kurulunun ekonomi odaklı isimlerden oluşması sevindirici


Son yıllarda içerde ve dışarda pek çok sorunla karşı karşıya kalan ülkemizin bu sarmaldan kurtulabilmesi için güçlü ve etkin bir iktidara ihtiyacı bulunuyor. Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı kabineyi zorlu bir dönem bekliyor. Bununla birlikte Hükümet’te yer alan bakanların önemli bir kısmının ekonomi odaklı icracı bakanlardan oluştuğunu görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor.  Yeni dönemde de marka ekonomisinin ön planda olacağını görüyoruz. Bu çerçeveden bakınca başarılı olacaklarına inanıyorum. Son dönemde markalarımızın yurt içi ve yurt dışı büyümesinde, hiç şüphesiz ekonomik ve siyasal istikrarın kesintisiz devamının önemli bir payı var.  Bu istikrarın yeni dönemde de güçlenerek devam edeceğine inanıyorum.
 
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin:
Türkiye ekonomik şahlanışı yaşayacak


65’inci Cumhuriyet Hükümeti’nin ülkemize, milletimize ve sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Binali Yıldırım Başkanlığı’ndaki kabinenin ülkemiz için yeni bir ekonomik şahlanış başlatacağına inanıyorum.  İthal ayakkabıya ek vergi getirilmesi sürecindeki katkılarını her zaman minnetle andığımız Sayın Nihat Zeybekçi’nin yeniden Ekonomi Bakanı olarak kabinede yer almasını sektörümüz adına çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum.  Sektör olarak bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de hükümetimizle el ele işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.
 
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat:
65. Hükümetin bir an önce ekonomiye yönelmesini bekliyoruz


Sayın Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Cumhuriyet Hükümeti’nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.  Başbakanımızın 12 yılı aşkın süren bakanlığı döneminde olduğu gibi yeni dönemde de ülkemiz için çok önemli projelere ve hizmetlere imza atacağına inanıyorum. Ekonomimizin çözüm bekleyen birçok sorunu var ve artık zaman kaybetmememiz gerekiyor. Kabinede yer alan deneyimli ekibin bir an önce sorunlara odaklanarak daha önce hazırlanan eylem planlarının ve reformların hızla hayata geçirmesi en büyük beklentimizi oluşturuyor. 
  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde