İnce: 7 Haziran ve 1 Kasım arası neler olmuştu unutmayın, akıllarından aynısı geçiyor ama cesaret edemiyorlar

İnce: 7 Haziran ve 1 Kasım arası neler olmuştu unutmayın, akıllarından aynısı geçiyor ama cesaret edemiyorlar

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında yaşanan şiddet olaylarını hatırlattı ve "Akıllarından neler geçtiğini biliyorum ama cesaret edemiyorlar aynısını yapmaya" dedi.

İnce: 7 Haziran ve 1 Kasım arası neler olmuştu unutmayın, akıllarından aynısı geçiyor ama cesaret edemiyorlar
16px
24px
20.06.2018 11:48
ABONE OLgoogle

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bu sabah ulusal gazete, TV ve internet sitesinin yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. 

'O KADAR TELAŞ İÇİNDELER Kİ, BU DÖNEMDE HER ŞEY MÜMKÜN'

Cumhuriyet'in aktardığına göre İnce, Suruç'ta 4 kişinin öldüğü seçim kavgası için kendisini suçlayan İçişleri Süleyman Soylu hakkında sorulan soruya şu yanıtı verdi:

"İçişleri Bakanı’nı muhatap almıyorum. Erdoğan’a Bafra konuşması yapan birinin hangi yüzle, hangi vicdanla Erdoğan’ın yanında siyaset yaptığını anlamak imkansız. Muhatap bile almıyorum. Ben o kadar laf söylediğim birinin yanında çalışmam. Benim Kemal Kılıçdaroğlu’na söylediğim ile Soylu’nun Erdoğan’a söyledikleri arasında alaka yok. Hırsız demedim, senden daha iyi siyaset yaparım dedim. Bu dönemde her şey mümkün, o kadar telaş içindeler ki projeleri bozuldu. 7 Haziran 1 Kasım arası neler olmuştu unutmayın. Akıllarından neler geçtiğini biliyorum ama cesaret edemiyorlar aynısını yapmaya. Seçim sonuçlarını kesinlikle kestiremiyorlar. Bu seçimlerden sonra herkes kazanacak, çünkü özgürlük gelecek. Kaybeden sadece anket şirketleri olacak. Ama her şey mümkün. Daha fazla ayrıntı istemeyin."

'BİNALİ YILDIRIM KİM? 24 HAZİRAN'DA SIRADAN VEKİL'

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Olağanüstü bir dip dalgası var. Dünya medyasında manşet oluyoruz. 200 ülkenin 100'ünün büyükelçisi randevu istedi. Türk medyası ise sınıfta kaldı.

Şu hakkınız yok değerli arkadaşlar; ben cumhurbaşkanı adayıyım. Benim konuşmamı kesip, Binali Yıldırım'ı veremezseniz. O kim? 24 Haziran'da sıradan vekil… Erdoğan'ı geçtim, Binali Yıldırım'ı veriyorsunuz beni kesip, bu dost sitemidir. Benim cumhurbaşkanlığımda en rahat insanlar gazeteciler olacak. Bu seçimi alacağım göreceksiniz. Buna hep birlikte dur diyeceğim, sonu ne olursa olsun dur diyeceğim.

ERDOĞAN'A: ÖMER HALİSDEMİR'İN KARDEŞİNİ VEKİL YAPMADIN

Ömer Halisdemir’in mezarına gittin mi? E gittim, al sana fotoğrafını. Ailesine gittim. Ama Halisdemir’in kardeşi milletvekili adayı olmak istedi senden, sen yapmadın.

'KEŞKE ZAMANIM OLSA O ŞİİRLERİ TEKRAR YAZSAM'

30 sene önce yazdığım şiiri yazıyorlar. Çok muhafazakar ya, okusun bir Necip Fazıl'ın şiirlerini, ama onun 5 yıl önceki FETÖ ortaklığını yazmak suç! Keşke zamanım olsa da o şiirleri yeniden yazsam…

'BEN ERDOĞAN'LA TV'DE TARTIŞMAK İSTİYORUM'

Ekonomiyi tartışmıyor, dolar demiyor… Ben Recep Tayyip Erdoğan'la TV'lerde tartışmak istiyorum. 80 milyon bizi izlesin…

'GAZETECİLER SİYASETÇİLERİN CANINI OKUMALI'

 Erdoğan'a soramayacağınız soruları bana sorun, gazeteciler canına okumalı siyasetçilerin. Tek adamın tahakkümünden çıkmalıyız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım…

'METİN TEMEL'İ EMEKLİ EDECEĞİM'

Erdoğan rakibini eleştirirken, asla böyle bir şey yapamaz, alkışlayamaz. Seneye iftar yemeğinde, ben Erdoğan'ı eleştirirken, başka bir Paşa beni alkışlasa, Erdoğan ne der… Emekli edeceğim Metin Temel'i.

SEVİM TANÜREK HAKKINDA: BEN BÖYLE BİR ŞEY YAPSAM ALLAH'TAN KORKARDIM

(Sevim Tanürek'in kazada ölmesi) Ben çok iyi bir mümin olduğumu düşünüyorum. Ben böyle bir şey yapsam korkarım. Önce Allah’tan korkarım. Böyle bir kötülük yaptığımda aileme zarar geleceğinden korkarım. Allah'ın hesap soracağından korkarım. Sonu ne olursa olsun. Ben tek çocuk sahibiyim. Oğlum askere gidecekti, Yalova’da apartmanda yaşıyorduk. Gece 11.30. Eşim aylarca ısrar etti torpil yapmam konusunda. Şırnak yerine İstanbul’a giderse, yarın İstanbul’da bombalı saldırıda ölebilir dedim. Bir Müslüman olarak bunu yapamayacağımı söyledim. Tek çocuğumuz olduğu için ısrar etti eşim. Yoğunluktan internete girilemiyordu. Askerliğinin nereye çıktığını eşim öğrendi. Jandarma olarak 6 ay askerlik yaptı er olarak. Ben de 8 ay er olarak yaptım. Bir gece saat 03.00’te beni aradı oğlum üniversitede okurken. Polis yakalamış. Ver dedim. Ben Muharrem İnce dedim polise: “Gereğini yap” dedim. Sakın torpil yapma dedim. Torpil yaparsan seni bulurum dedim. Bu nedenle beni rahatsız eden böyle şeyler. Vicdanım var.

AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU'NA YARDIMCILIK TEKLİFİ

İnce, seçimi kazandığı takdirde Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’na başkan yardımcılığı teklif edeceğini açıkladı.

İnce, bu iki adaydan birinin kazanması durumunda, kendisinin de yardımcılığı kabul edeceğini söyleyerek, “Ben kazanırsam onlara (Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu) yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde