İlker Başbuğ'un sözlerine Erdoğan'dan tepki: Yazıklar olsun, gereken cevabı alacak

İlker Başbuğ'un sözlerine Erdoğan'dan tepki: Yazıklar olsun, gereken cevabı alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Kıbrıs ve Ege adalarına ilişkin de uyarılarda bulundu.

İlker Başbuğ'un sözlerine Erdoğan'dan tepki: Yazıklar olsun, gereken cevabı alacak
16px
24px
13.02.2018 09:13
ABONE OLgoogle

AK Parti grup toplantısında ABD'yi de sert şekilde eleştiren Erdoğan "Suriye’deki DEAŞ tiyatrosunun sonuna geldik. Hele hele bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açık. Biz elbette kasıtlı olarak onları hedef almayacağız. Ama hemen yanı başlarından başlayarak gördüğümüz her teröristi de imha edeceğiz. İşte o zaman teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar. Amerika halkına sesleniyorum. Amerika bütçesinden çıkan bu paralar halkın cebinden çıkan paralardır. Zira şu anda milli bütçeden böyle bir paranın çıkması manidardır" diye konuştu. Erdoğan grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise İlker Başbuğ'un sözlerine tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'ndan sonra kuliste basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan özetle şunları söyledi: 

İLKER BAŞBUĞ AÇIKLAMALARI

"Az önce duydum. Genelkurmay Başkanı'ndan emekli de olsa böyle bir açıklamayı duymak büyük talihsizlik. Bunu söylemek kimin haddine? Askerin görevi nedir? Ülkesine saldıranlara karşı haddini bildirmek. Asker kışlasında oturup izleyecek mi?Siyasete alet edildiğini neye göre söylüyor? Gereken cevabı alacak.

İLKER BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ şöyle konuşmuştu: "Afrin'de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye geleceğin güçlü bir devleti olacak. Bugün de durumumuz zaten ortada, böyle bir devlet varken, siz küçük emeller peşinden gidip bunu YPG'ye, PYD'ye adeta Türkiye karşısında böyle bir tartışılması bile çok rahatsız ediyor. Bu rahatsız edici bir şey, bu mukayese edilecek, karşılaştırılacak bir konu değil. Bunu daha evvelde söyledik, ümit ediyorum sağduyulu hareket, sağduyulu bu olaya bakış nerede? Amerikan Birleşik Devletleri başta olmak üzere hakim olur ve bu yanlış maceradan vazgeçilir. Çünkü aynı şey devam ederse bakın Amerika Birleşik Devletleri çok şey kaybeder."

KARDAK

Kardak'ta dün akşam öyle bir sıkıntı oldu sorun yaşanmadı. Yunanlılar yine şaşırdı, dün akşam yaklaşma gibi bir şey oldu.

ŞEHİDE HACİZ İŞLEMİ

 Şehidimize yapılan saygısızlıktır. Gerekli talimatlar verildi. Terbiyesizliği yapan hakkında gereken yapılacak. Bu kimsenin haddine değil. Devlet böyle acze düşemez."

ERDOĞAN'IN GRUP KONUŞMASI

Erdoğan'ın grup konuşması özetle şöyle: "Ülkemizin sınırları boyunca büyük bir mücadele verdiği bir dönemde sizlere hep birlikte çok önemli görevler düşüyor. TBMM sıradan bir kurum değildir. 15 Temmuz'da darbecilerin karşısına dikilmiş bir Meclis'tir. Bugün de öncü ve örnek bir duruş sergileyen gazi Meclisimizin tüm üyelerine milletin adına teşekkür ediyorum. TBMM 16 Nisan halkoylaması ile kabul edilen yönetim sistemi değişikliği konusundaki dirayetli tutumu ile önceliğinin millet olduğunu göstererek ayrıca bir takdiri hak etmiştir.  Bugün istihdamdaki gelişmelerden, hukuki ve idari hazırlıklara kadar reform gündemimizle ilgili hususları paylaşacaktım. Bugün özellikle kurulacak, Antarktika'daki Türk üssü için çalışmalar yapmak üzere uğurlayacağımız bilim adamlarımızın çalışmalarından söz edecektim ancak dönemin öncelikli konularını milletimizle paylaşmamız gerekiyor. 

ABD'YE SERT SÖZLER

Stratejik ortağımız, müttefikimiz kalkıp da PYD'ye parasal desteği, silah yardımları yetmiyormuş gibi yapma kararı bizim de aldığımız ve alacağımız kararı etkileyecektir. Şunun iyi bilinmesi lazım. Türkiye bir çadır devleti değildir. Asırlara bani olan bir devlet anlayışımız vardır. Biz gereği neyse bunu yaparız. Bir ölürüz bin diriliriz. Bu böyle bilinmeli. Eğer biz NATO’da berabersek NATO’nun kendi yürüyen maddeleri neyse Türkiye’nin buna ne kadar uyması gerekiyorsa ABD’nin de o kadar uyması gerekir. Şunun da bilinmesini istiyorum. Türkiye’nin cumhurbaşkanı olarak NATO eşittir Amerika Birleşik Devletleri değildir. NATO’da tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. Sen kalkar da bir YPG’yi, bir PYD’yi bize göre bu terör örgütü değildir diyorsan geç onu bir tarafa, senin müttefikin olan bir ülkeye bu terör örgütü saldırıyorsa senin NATO mensubu olarak bunun karşısında durman gerekir.

ABD'Lİ GENERALE OSMANLI TOKADI YANITI

Senin Suriye ile ne sınırın var, alakan var. Sen imkanların olduğu için buraya rahat rahat geliyorsun. Paraysa para veriyorsun. İlk gelen bilgiler 550 milyon dolar. Bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağı da dolaylı olarak konuşuluyor. DEAŞ’la siz şu ana kadar ne mücadelesi verdiniz. Kaç tane DEAŞ’lıyı yok ettiniz veya nereye sevk ettiniz? Biz bölgede kimin kiminle işbirliği içinde olduğunu gayet biliyoruz. Artık kimsenin DEAŞ’ı kullanmaya hakkı yoktur. Çünkü DEAŞ’la birlikte hareket ediyorlar. Suriye’deki DEAŞ tiyatrosunun sonuna geldik. Hele hele bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açık. Türkiye’yi canlarının istedikleri gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını da göreceklerdir.

ABD'Lİ GENERAL ZİYARET ETMİŞTİ

ABD'nin DEAŞ'la mücadele koalisyonundaki en üst rütbeli asker olan Korgeneral Paul E. Funk, Menbiç'e gideret gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu. Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmeyeceğini söyleyen General Funk, TSK'nın Afrin harekâtından endişe duyup duymadığını yönündeki soruya ise şu yanıtı vermişti: "Endişe duymuyorum. Görev tanımımda endişe duymak yok, benim işim savaşmak."

'KASITLI OLARAK HEDEF ALMAYIZ AMA...'

Biz elbette kasıtlı olarak onları hedef almayacağız. Ama hemen yanı başlarından başlayarak gördüğümüz her teröristi de imha edeceğiz. İşte o zaman teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar. Ben şu anda buradan Amerika halkına sesleniyorum. Amerika bütçesinden çıkan bu paralar halkın cebinden çıkan paralardır. Zira şu anda milli bütçeden böyle bir paranın çıkması manidardır. Madem ki tekke düşmüş kel görünmüştür bazı şeyleri açıkça konuşmanın zamanı da gelmiştir. Hemen yanı başımızdaki koskoca coğrafyada 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük paylaşım savaşı yaşanıyor. Birileri Türkiye'yi de bu paylaşım kavgasının bir parçası olarak görüyor. Bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız yoktur."

Biz bu dünyada böyle bir imanı boğacak bir güç tanımadık, tanımıyoruz. Birileri burada sadece masa başında hazırlanmış projelerini uygulamaya çalışıyor olabilir. Biz ise tüm gücümüzle vatanımızı koruyoruz. Onlar dünyevi çıkarlarından vazgeçmezken biz nasıl olur da canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızdan, ezanımızdan, özgürlüğümüzden vazgeçeriz. Ölürsek şehit, dönersek gaziyiz diyen bir milletin evlatlarının üstesinden gelemeyeceği güç yoktur.

“KENDİSİNE SORULDUĞUNDA KEM KÜM ETMEKTEDİR”

Tüm milletimizin bazı gerçekleri bilmesi gerekiyor. Anamuhalefetin genel başkanı neler söylüyor. Mensupları neler söylüyor. Zaten şu anda terör örgütünün uzantısı konumunda olan partinin temsilcileri neler konuşuyor. Ülkemize her gün füzeyle havanla saldıran YPG için terör örgütü değildir, vatanını korumak için bir araya gelen bir oluşumdur diyenlerle karşı karşıyayız. Kendisine sorulduğunda kem küm etmektedir.

“ŞİMDİ BEN BUNU ORTAYA ÇIKARMAYAYIM MI?”

Evet YPG’de, PYD’de, DHKPC’de terör örgütüdür diyememektedir. Siyasi ahlakın varsa çıkar dersin ki bunlar terör örgütüdür. Sadece kendisinin değil partisinde bir çok kişinin aksi yönde beyanları var. Son kurultayda adeta ödüllendirilerek yeniden parti yönetimine seçilen birisi var. Bu kişi ‘hayatta hiçbir şeyden tiksinmedim şehitler ölmez vatan bölünmezden tiksinmediğim kadar’ dedi. Şimdi ben bunu ortaya çıkarmayayım mı? ‘Uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imam mı keseyim’ diyor. Ya hep söylüyoruz bu CHP’nin cibilliyeti bu. Bunlar camilerimizi ahırlara çeviren, camilerimizi kökünden tarayıp atanlar değil mi?

İstanbul’da belediye başkanlığı yaptım. Sadece Suriçi’nde bunların yüzlerce camiyi nasıl yıktığını biliyorum.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde