İlker Aycı Başkan, Ahmet Akbalık Başkan Yardımcısı oluyor

İlker Aycı Başkan, Ahmet Akbalık Başkan Yardımcısı oluyor

Genel kurulda tek listeyle seçime gidilecek, İlker Aycı’nın başkan, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’ın da başkan yardımcısı olarak seçilmesi bekleniyor.

İlker Aycı Başkan, Ahmet Akbalık Başkan Yardımcısı oluyor
16px
24px
17.05.2018 08:10
ABONE OLgoogle

Yıllarca ülkemizdeki hizmet ihracatçıları ciddi sorunlar yaşadı. Bir zamanlar ihracatçı bile sayılmıyorlardı.

Fakat o günler geride kaldı.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin uzun bir süredir gündeminde olan turizm, taşımacılık, inşaat, sağlık, telekomünikasyon, kültür ve eğlence, finansal hizmetler, sigortacılık ve bilişim sektörlerine hitap edecek Hizmet İhracatçıları Birliği kuruldu.

Bugün de ilk genel kurulu yapılıp başkanı seçilecek. Tek aday var: Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçısı Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı. Genel kurulda tek listeyle seçime gidilecek, İlker Aycı’nın başkan, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’ın da başkan yardımcısı olarak seçilmesi bekleniyor.

Hizmet İhracatçıları Birliği’nin kuruluş aşamasında ve sektör temsilcilerinin bir araya gelip ortak hareket etmeleri konusunda AhmetAkbalık ve eski TİM Başkanı Oğuz Satıcı’nın yoğun emek gösterdikleri biliniyor.

Son yıllarda kurulan Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçılar Birliği ile Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin kuruluşlarında da Satıcı’nın ciddi emekleri söz konusu. Tecrübeli isimlerin katkılarıyla kurulan Hizmet İhracatçıları Birliği’nin başarılı olmaması için bir sebep yok.

Nedenleri ise çok. Çünkü hizmet sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılar, çeşitli birliklerde dağınık halde bulunmaları sebebiyle sorunlarının çözümünde pek mesafe kaydedemiyorlardı. Tek çatı altında toplanmalarının hizmet sektörlerinde ihracatın artırılmasına da büyük katkısı olacaktır.

Güntay Şimşek/Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde