İktidarın korkulu rüyası Sayıştay’da denetim başındaki isim gönderildi

İktidarın korkulu rüyası Sayıştay’da denetim başındaki isim gönderildi

Kamuda yaşanan usulsüzlük ve yolsuzlukları hazırladığı raporlarla ortaya koyan Sayıştay'ın Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Fikret Çöker'in yerine Zekeriya Tüysüz'ün atandı.

İktidarın korkulu rüyası Sayıştay’da denetim başındaki isim gönderildi
16px
24px
06.11.2018 08:25
ABONE OLgoogle

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleriyle bakanlıkları, belediyeleri ve devlete ait şirketleri denetleyen Sayıştay’ın üst yönetiminde 2 Kasım 2018 günü dikkat çeken bir değişiklik yaşandı.

Günlerdir Sayıştay’ın, özellikle AKP’li belediyelere ilişkin tespit ettiği skandallar gündeme oturmuş durumda.

O raporlardan çıkanlar arasında kamu kaynaklarını; Tayland’daki gezilerde harcayanlar da var, 1 kilometre yol yapan arabaya 40 bin litre benzin alanlar da var.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) kaçak su kullandığı anlaşıldı.

AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Melih Gökçek’in KDV'yi düşerek mal ve hizmet alımı harcamalarını 3.3 milyar lira eksik gösterdiği ortaya çıktı.

AKP'li Güngören Belediyesi'nin resmi araçlarını yaz tatillerinde ve hafta sonu özel işlerinde kullanıp tüm yakıt, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin de belediye bütçesinden karşılayanlar olduğu belirlendi.

Yalnızca 1 metre hortuma 78 lira ödeyen AKP'li Arnavutköy Belediyesi afişe oldu.

Bursa’ya yapılan AKP'li belediyenin gezisine 648 kişi götürülse de geziyi düzenleyen yüklenici firmaya 10 bin kişilik para ödendiği anlaşıldı.   Enflasyon canavarı bürokratın başını yedi

AKP'li Fatih Belediyesi’nin 1 Milyon 409 bin 228 lira zarara uğratıldığı bu raporlar sayesinde ortaya çıktı.

Herkes yolsuzlukların ardından savcıların harekete geçmesini beklerken Sayıştay’da bir skandal daha yaşandı.

1992’den bu yana kurumda görev yapan Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’in yerine 2011 yılında Sayıştay üyesi seçilen Zekeriya Tüysüz atandı.

Sayıştay tespit etti.. AKP’li belediyede doldur boşalt oyunu

Denetimin başındaki isim olan Fikret Çöker’in kendi isteğiyle mi görevinden ayrıldığı yoksa el mi çektirildiği henüz bilinmiyor.

Sayıştay’ın 2017 yılı denetim raporları geçtiğimiz ay yayınlanmış, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çok sayıda usulsüz işlem ve harcama gazete ve televizyonlarda yer almıştı. Sayıştay anlayamadı! Zabıta müdürü ile asistanın Tayland'da ne işi var?

Kurum geçtiğimiz haftada belediyelere ait denetim raporlarını yayınlamış, AKP’li belediyelerdeki yolsuzluklar kamuoyuna yansımıştı. Ak Partili Mahmut’un yükselişi Sayıştay’ı şoke etti

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde