ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay'ın mesajı yalanını ortaya çıkardı: Ancak göz boyayın

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay'ın mesajı yalanını ortaya çıkardı: Ancak göz boyayın

Twitter'dan "kadına şiddet" mesajı paylaşan ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, gelen yanıtlar sonrası oldukça zor bir durumda kaldı...

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay'ın mesajı yalanını ortaya çıkardı: Ancak göz boyayın
16px
24px
12.02.2018 05:58
ABONE OLgoogle

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay kişisel Twitter hesabından "Kadın çalışana iş mülakatında çocuk sahibi olmayı düşünüyor musun? sorusunu sormak bence şiddettir. Kabul edilemez.Erkeklere soruyor muyuz?" mesajını paylaştı. 

Mesajın altına çok sayıda Twitter kullanıcısı yorum yaparken, iki kullanıcının yaptığı yorum ise sosyal medyada gündem oldu. 

ING Bank'taki sömürüyü ve işçi düşmanlığını özetleyen sosyal medya kullanıcılarının Abay'a verdiği yanıtlar şu şekilde:


?ref_src=twsrc%5Etfw">12 Şubat 2018 YILIN İLK GÜNÜ 157 KİŞİNİN İŞNE SON VERMİŞTİ

“Eski köye yeni âdet” sloganlı reklamlarıyla "farkını" ortaya koymaya çalışan Hollanda merkezli ING Bank,  yeni yılın ilk iş günü 157 emekçinin işine son vermişti.

2017'nin son işçi kıyımına imza atan banka, yeni yılın ilk iş günü de 157 emekçinin işine son vererek 2018'de işçi düşmanlığında hedef büyüttü. "Eski köye yeni âdet" sloganıyla müşteri toplamaya çalışan bankanın, işçi düşmanlığında diğer bankalarla aynı âdeti sürdürdüğü gözlendi. 

İşten çıkarmaların şubelerde yoğunlaştığı, genel müdürlük, operasyon ve bilgi teknolojisi bölümlerini de kapsadığı öğrenildi.

Bankanın genel müdürü Pınar Abay yıl sonu açıklamalarında, 2017 yılını “büyüme ve toparlanmanın hızla hayata geçirildiği bir yıl” olarak değerlendirmiş ve sektörün kârlılığındaki artışı övmüştü.

“2023 vizyonuna” desteğini belirten Abay'ın açıklamalarından banka patronlarının kârlılık ve büyümeden memnun olduğu anlaşılıyor. Durum buyken, bankanın emekçileri arasında toplu işten çıkarmalar ve iş gücünün giderek ucuzlamasının "çalışan başına kârı artırdığı , emek sömürüsünü derinleştirdiği yorumları yaygınlık kazanıyor.

'HERKESE İYİ SENELER!'?

Sosyal medya hesaplarından “herkese yeniliklerle dolu güzel bir yıl” dileyen  ING Bank'ın, "herkes" diyerek banka patronlarını mı yoksa işten attığı emekçileri mi kastettiği ise anlaşılamadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde