İHKİB Başkanı Tanrıverdi'den İtalya’da Türk moda endüstrisini öven Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür 

İHKİB Başkanı Tanrıverdi'den İtalya’da Türk moda endüstrisini öven Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Roma’da bir araya geldiği İtalyan iş insanlarına toplantının anısına fular ve kravat hediye etmesi ve Türk moda sektöründen övgüyle bahsetmesi sektörde büyük memnuniyet yarattı. 

İHKİB Başkanı Tanrıverdi'den İtalya’da Türk moda endüstrisini öven Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür 
16px
24px
09.02.2018 13:29
ABONE OLgoogle

Türk moda endüstrisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğini her zaman yanında hissettiğini bildiren Hikmet Tanrıverdi, “Bugün İtalyan moda devleri ile birlikte anılabiliyorsak bunda Cumhurbaşkanımızın ve hükümetlerimizin de katkısının büyük payı var. Cumhurbaşkanımız bu desteğini Roma’da bir kez daha göstermiş oldu. Kendisine sektörümüz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, dünya modasının kalbinin attığı İtalya’da Türk moda sektörünü öven Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Vatikan ziyaretinin ardından Roma’da aralarında Pirelli, Astaldi, Barilla gibi 19 şirketin CEO’su ya da üst düzey yöneticileri ile İtalyan Sanayicileri Konfederasyonu Başkanı Vincenzo Boccia ile bir araya geldiğini hatırlatan Tanrıverdi, şunları söyledi:

TÜRKİYE MODA ENDÜSTRİSİNDE ÇOK İLERİ GİTTİ

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, toplantının ardından Türk firmaları tarafından üretilen fular ve kravat hediye ettiğini ve İtalyan iş dünyasının temsilcilerine ‘Siz tekstil ve moda sektöründe dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyorsunuz. Ancak Türkiye olarak biz de bu konuda çok başarılıyız, çok ileri gittik. Şimdi size Türk şirketlerinin ürettiği fular ve kravatlardan hediye etmek istiyorum. Bizim hazır giyim sanayimiz de tasarım, üretim ve ihracatıyla İtalya ile yarışıyor’ dediğini öğrendik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın övgü dolu sözleri bizleri gururlandırdı.  Türk moda endüstrisi son 10 yılda tasarımda ve markalı üretimde büyük bir mesafe kat etti. Sektörün bugünlere gelmesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek Başbakan, gerekse Cumhurbaşkanı olarak destek ve teşviklerini her zaman yanımızda hissettik. Bugün İtalyan moda devleri ile birlikte anılabiliyorsak bunda Cumhurbaşkanımızın ve hükümetlerimizin katkısının büyük payı var. Roma’da bir araya geldiği İtalyan iş insanlarına Türk moda endüstrisinin ürünlerini hediye ederek, Türk hazır giyim sektörüne olan inancını bu desteğini bir kez daha göstermiş oldu. Türkiye’yi moda endüstrisinde dünyanın en önemli ülkeleri arasına sokma konusundaki kararlılığı nedeniyle kendisine sektörümüz adına şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde