İBB Başkanı İmamoğlu: Bakan Turhan malum şirketin avukatı gibi açıklama yaptı

İBB Başkanı İmamoğlu: Bakan Turhan malum şirketin avukatı gibi açıklama yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a yanıt verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu: Bakan Turhan malum şirketin avukatı gibi açıklama yaptı
16px
24px
22.10.2019 14:06
ABONE OLgoogle

"Dünkü açıklamayı sayın Bakan mı yoksa malum şirketin avukatı mı yaptı, ben bir fark göremedim. Bu ihalenin hediye edildiği şirketi ancak bu kadar savunabilirdi" diyen İmamoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti adına üzüldüm. Çok yanlış yapmıştır" ifadesini kullandı. 

İmamoğlu, "İnternet sitesi bile olmayan 10 bin lira sermayeli bir şirketin bu ihaleyi alırken ikinci davet gününden bir gün önce sermayesinde 1 milyondan fazla artış yapması şaibenin bir parçasıdır. Nasıl bir sinyal aldı, böyle bir ihtiyaç hissetti? Vatandaşlarımızın dikkatini bu hususa da çekmek istiyorum. Sayın Bakan bu açıklaması ile bir avuç insanın yanında yer almayı tercih etti" diye konuştu.  Ulaştırma Bakanı Turhan'dan İmamoğlu'na: Gündemi saptırmak için...

İmamoğlu, "Bir bakan 'Çok para verdi' diye açıklama yapması yanlış. Siz bizi ikinci pazarlığa davet bile etmediniz. İhaleyi iki aşamalı planlıyorsunuz, pazarlıkta nasıl olacağını kimse bilemez. Türkiye'nin atanmış bir bakanı böyle bir açıklama yapamaz. Sayın Bakan projeyi mi biliyorsunuz?" dedi. 

İmamoğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Sayın Bakan, İstanbul'u anlayamamışsınız, Türkiye'yi de anlayamıyorsunuz. Sizin makamınızda çekilen fotoğraf artık anlamlı bir hal aldı, şaibeyi büyütmüş durumdasınız. Bu şehrin kültürüne, sanatına odaklanacağınıza bir avuç insana motive olması tarihe acı bir damga olarak vuracak. TCDD'nin itibarını zedelediniz zaten. En tarihi iki simgeyi Sirkeci ve Haydarpaşa'yı bilmediğiniz herhangi birine vermeye tercih ederek büyük bir zedelemeyi siz yapıyorsunuz. Bizim de vazifemiz size engel olmak olacak. İBB olarak tarihi binalarımıza aslanlar gibi sahip çıkacağız. Günün birinde çok utanacaksınız.

Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısına güveniyorum. Millî birlik ve beraberliğe böylesine ihtiyaç duyduğumuz anda bir avuç insana teslim ederek millî birlik ruhuna ters hareket ettiniz. Ben size fırsat vermeye çalıştım ama başaramadınız.  16 milyon insan adına başvuru yaptık, sonuna kadar takipçisi olacağız. Başka bir motivasyonunuz var, anlamıyorum ama bir gün ortaya çıkacak.  Şaka gibi! İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesinde elenme nedeni eski Türkçe kullanmamak 

Sayın Bakan, sizi kendi itibarınız ve kariyeriniz için  bakanlık yapmaya davet ediyorum. Bizi ihaleden men ettiniz. Bizim men edildiğimizi bizden duydunuz. İş olmuş, bitmiş. Bu kadar basit bir mevzuda bakan bütün kariyerine yazık etti, çok açık. 

Bakan benimle görüşmek istesin, bütün yanlışlarını düzeltmek için. Ben İBB'nin seçilmiş belediye başkanıyım, arasın tabii ki görüşürüm eğer hatasını düzeltecekse.

Türkiye Cumhuriyeti parti devleti değil, İBB'de parti belediyesi değil. Siyasi partiler gösteri, toplantı yapabilecekleri her yer açık. Onların dönemindeydi farklılık. Önceki döneme ait şeyleri sorgulamak lazım ihalelerin. İBB, kamuda olması gereken bazı alanlarda ilgilenmedi de başkalarının eline geçti bakmak lazım.  Haydarpaşa ve Sirkeci garları Türkiye'nin simgesi.  Dünyaya anlatsan gülerler, düne kadar kimsenin tanımadığı birine dünyanın en simgesel alanlarını teslim etmek için avukatlık yapıyorsun. Bir arada olmamız gereken dönemde yaptığınız basitlik. sayın Bakana tekrar fırsat veriyorum, yanlıştan dönün. Millete şimdiden özür borcunuz var.

Kabineniz ve iktidardaki isimler bu sözlerinizden utandı."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde