Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Aksu, Türk Telekom'dan Turkcell'e atandı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Aksu, Türk Telekom'dan Turkcell'e atandı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, Türk Telekom'dan Turkcell'e atandı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Aksu, Türk Telekom'dan Turkcell'e atandı
16px
24px
08.03.2019 11:27
ABONE OLgoogle

Türk Telekom'daki görevlerinden ayrılan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevine getirildi.

Turkcell'den KAP'a dün yapılan açıklamada, "Şirketimiz Yönetim Kurulu, dün aldığı kararla, Bekir Pakdemirli'nin istifası üzerine boşalan üyeliğe, Bülent Aksu'nun Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına karar vermiştir" denildi.   Turkcell'den istifa etti, Türk Telekom yönetimine girdi

Reuters'ın aktardığı habere göre, Türk Telekom'dan yine dün KAP'A yapılan açıklamada ise, "Şirketimiz Yönetim Kurulu üyelerinden Bülent Aksu şirketimizdeki tüm görevlerinden istifa etmiştir. Bülent Aksu'nun istifası üzerine boşalan üyeliğe Aclan Acar atanmıştır" ifadeleri yer aldı.  

BÜLENT AKSU KİMDİR?

Telekom, enerji, petrokimya, tekstil ve denetim dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde finans, muhasebe, vergi ve yönetim alanlarında 22 yıllık profesyonel yöneticilik tecrübesine sahip bulunuyor. Profesyonel iş hayatına, Kuveyt Türk AŞ Teftiş Kurulu'nda Müfettiş olarak başlayan Aksu, sonrasında 2003 yılında Çalık Holding'de sırasıyla Finans Müdürü ve Grup Finans Direktörü olarak görevini yürüttü.

2008-2012 yılları arasında ise Akfel Grup bünyesinde CFO ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Aksu, 2012-2016 yılları arasında sırasıyla Azerbaycan Milli Petrol ve Gaz şirketi (SOCAR) iştirakleri olan Petkim Petrokimya Holding AŞ ve STAR Rafineri AŞ'de CFO olarak görev yaptı.

Bülent Aksu, farklı sektörlerde birçok satın alma, birleşme işlemlerini gerçekleştirdi, uluslararası ve yerel piyasalarda proje finansmanı, bono ihracı gibi finansal işlemleri aktif olarak yürüttü. Türkiye'nin en önemli sanayi yatırımlarından biri olan STAR Rafinerisi'nin 23 yerel ve uluslararası finansal kuruluşla imzalamış olduğu, 18 yıl vade ve 3,3 milyar dolarlık finansman anlaşmasının tamamlanmasına liderlik etti. Bu kredi anlaşması, hem toplam tutarı hem de vadesi bakımından o tarihe kadar Türkiye'de yapılmış en büyük proje finansmanı işlemi oldu. Ayrıca 2014 yılı içerisinde Avrupa'da yapılan en büyük proje finansmanı işlemi olarak kayıtlara geçti. 

TURKCELL'DE ÇALIŞTI

20 Temmuz 2016 ile 17 Temmuz 2018 tarihleri arasında Turkcell'de Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) olarak görev yapan Aksu, bilanço ve kur riski yönetiminde uluslararası uygulamalarının yanı sıra, yatırımların finansmanına yönelik yenilikçi çözümleri ile Turkcell'e önemli katkılar sundu.

Aksu, 3 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı. 2016 ve 2018 yıllarında, Fortune Türkiye dergisi tarafından Türkiye'nin en etkili 50 CFO'sundan biri olarak seçilen Aksu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden 1996 yılında mezun oldu ve 3 çocuk babası.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde