Haydarpaşa yargıya taşındı

Haydarpaşa yargıya taşındı

Haydarpaşa yerleşkesinin Marmara Üniversitesi’nden alınarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne verilmesi kararının iptali için CHP’de Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Haydarpaşa yargıya taşındı
16px
24px
30.07.2015 04:33
ABONE OLgoogle
Haydarpaşa yerleşkesinin Marmara Üniversitesi’nden alınarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne verilmesi kararına öğrenciler ve hocaların tepkilerinden sonra CHP’de yasal düzenleme kararının iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

1903 yılında açılışı yapılan tarihi binanın Marmara Üniversitesi’nden alınarak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsis edilmesi kararının 15 Nisan’da Resmi gazete’de yayımlanmasının ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ve akademik kadrosu karara tepki göstermişti.

Change.org sitesinde 5 bini aşkın imza ve 2 bine aşkında ıslak dilekçe toplanmıştı. Bir önce ki gün Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü’nün Haydarpaşa Yerleşkesi’nde ki makam odasında mesaiye başladığını belirten Marmara Hukuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Çağdaş Aksakal, “CHP kararı, haziran ayında Anayasa Mahkemesi’ne iptal talebiyle taşınmıştır. Gündemde hatırı sayılır bir yere sahip olan ‘dershane kapatılması’ konusuna yönelik iptal talebiyle aynı başvuru içinde yer aldığı için de gözlere fazla hitap etmemiştir. İptal talebiyle gerçekleştirilen başvuru, ‘2015/61’ esas numarasıyla Anayasa Mahkemesi gündemine alınmış ve halen değerlendirme aşamasındadır” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde