Hamdi Akın İpek İngiltere'de gözaltına alındı mı!

Hamdi Akın İpek İngiltere'de gözaltına alındı mı!

İngiltere İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin iade talebi üzerine FETÖ davası sanığı Akın İpek'in gözaltına alındığını açıkladı.

Hamdi Akın İpek İngiltere'de gözaltına alındı mı!
16px
24px
21.07.2018 15:40
ABONE OLgoogle

TRT Haber'in haberine göre, İngiltere İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin iade talebi üzerineFETÖ davası sanığı Akın İpek'in gözaltına alındığını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İngiltere 'nin başkenti Londra'da evhapsi cezası alanFETÖ davası sanığı Akın İpek hakkında dün "Biz, 'bunlar bağımsız Türk yargısına iade edilsin' diyoruz" açıklamasında bulunmuştu.  Firari Hamdi Akın İpek'e Londra'da ev hapsi verildi iddiası

PASAPORTUNA EL KONULMUŞTU

İngiliz makamları İpek hakkında yakalama kararı çıkararak mahkemeye sevk etmiş, İpek'e ev hapsi vermişti. Geçtiğimiz günlerde kefaletle serbest bırakılan İpek'in ayrıca yargılama süresince İngiltere 'yi terk etmemesi ve geceyi ikametinden farklı bir adreste geçirmemesine karar verilmişti. 

İngiltere 'de mahkeme, FETÖ 'çatı davası'nın firari sanığı ve eski Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in, pasaportuna el konulmasına karar vermişti. Mahkeme Türkiye'nin iade talebine ilişkin nihai kararı Eylül ayında yapacağı duruşma sonucunda karara bağlayacak.  

İKİ DAVADA YARGILANIYOR

İpek hakkında 2 dava bulunuyor. İpek, 45 sanıklı Koza-İpek Holding davasında "Terörizmin finansmanı, Silahlı terör örgütüne üye olmak, Vergi usul kanununa muhalefet, Güveni kötüye kullanmak, Özel belgede sahtecilik" suçlarından 45 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. İpek, iadesi talep edilen FETÖ çatı davasında da ise iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 65 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

AKIN İPEK KİMDİR?

Tam adı Hamdi Akın İpek’dir. 3 Mart 1963’de Adana’da doğmuştur. Annesi Melek İpek babasının adı Ali İpek’tir Ankara TED (Türk Eğitim Derneği)’den sonra İngiltere’de 4 yıllık ekonomi okudu, Hacettepe Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Aslen Kahramanmaraş’lıdır. Babası Ali İpek tarafından kurulan İpek Matbaacılık'ın ve Koza İpek Holding'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. İpek Üniversitesi'ni kurmuştur.

Kariyeri

1948 yılında babası Ali İpek tarafından kurulan İpek Matbaacılık ve Koza İpek Holding’in yönetim kurulu başkanıdır. Ankara’da bulunan İpek Üniversitesi’ni kurmuştur. Aynı zamanda bu üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yapmıştır. İpek Üniversitesi: Koza İpek Eğitim Hizmet Yardım vakfı tarafından 2011 yılında Ankara’da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Türkiye’nin ilk ve tek sanat ve sosyal bilimler üniversitesi olma özelliğini taşıyan üniversite 2013-2014 akademik yılında ilk öğrencilerini aldı. 
1996 yılında vefat eden babasından miras kalan davetiyecilikle başladığı işini medyayla devam ettirdi. daha sonra 20 milyon dolarını peşin ödeyerek 45 milyon dolara Bergama’daki ‘Ovacık Madeni’ni aldı.

2003 yılına kadar Koza davetiye olarak bilinen şirket şimdi bambaşka bir yerde. Yabancı bir şirketin (Eurogold- Newmont) elinde olan Bergama’daki altın madeni Ovacık Madene’ni satın aldı. Koza Altın olarak devam etti.

2005 yılında Ciner Grubu’ndan Bugün Gazetesi’ni aldı. Akın İpek, 2008 yılında Gazeteci Tuncay Özkan’ın kurduğu Kanaltürk Televizyonu radyosu ve internet sitesini satın aldı. Sonrasında Bugün TV ve Kanaltürk Radyo’yu kurmuştur. 2014 Yılında ise Millet Gazetesini kurdu.

Özel Hayatı

Akın İpek, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

İpek Grubu Bünyesindeki Medya Kuruluşları

Gazete

2005: Bugün (Turgay Ciner ve Mehmet Ali Ilıcak’tan satın aldı.)
2014: Millet

Televizyon

2008 Kanaltürk Tuncay Özkan’dan satın aldı.
2009 Bugün TV

Radyo

2009 Kanaltürk Radyo
İpek Grubu Bünyesindeki Şirketler
Koza Altın
Koza Anadolu Metal
Özdemir Antimuan
İpek Doğal Enerji
Koza İpek Basın ve Basım
Konaklı Metal Madencilik
Atp İnşaat
Koza İpek Tedarik
Atp Koza Gıda
Atp Koza Turizm
Kanaltürk
Kanaltürk Radyo
Bugün TV
Bugün Gazetesi
Koza İpek Eğitim
İpek Üniversitesi
Koza İpek Sigorta

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde