Güven Hastanesi'nde su içenler acil servislik oldu

Güven Hastanesi'nde su içenler acil servislik oldu

Güven Hastanesi'nde görev yapan onlarca sağlık çalışanı, bulantı, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle hastanenin acil servisine başvurdu. Hastane koordinatörlüğü, sorunun su kaynaklı olabileceğini duyurdu.

Güven Hastanesi'nde su içenler acil servislik oldu
16px
24px
14.09.2018 15:04
ABONE OLgoogle

Ankara'da bulunan siyasilerin gittiği ünlü Güven Hastanesi'nde, son üç gün içinde çok sayıda hastane çalışanı, bulantı, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle acil servise başvurdu.

Yalnızca dün başvuran hastane çalışanı sayısının 24 olduğu belirtilirken, devam eden saatlerde sayının 45'e ulaştığı iddia ediliyor.

Çalışanlara hastane koordinatörlüğü tarafından iletilen mesajda, durumun "su" kaynaklı olabileceği öne sürüldü.

Mesajda; "Arkadaşlar günaydın, yaşadığımız yoğun gastroenterit probleminin su kaynaklı olduğu düşünülüyor bugün sebil olan bölümlerde sebiller kullanım dışı bırakılacak, arıtmalar aynı şekilde kullanım dışı olacak, farklı alanlardan su örnekleri alınarak analize gönderilecek. Arıtma ve sebillerden su kullanılmaması ve arkadaşların bu konuda uyarılması konusunda desteğinizi rica ediyorum" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan sorunun yemek kaynaklı olup olmadığının öğrenilmesi için yapılan testlerde, bakteri üremesi olmadığı ortaya çıktı.

Birkaç gün önce aynı şikayetleri yaşayan üç refakatçi olduğu belirtilirken, gastroenterite yol açan sorunun yatan hastalar üzerinde bir etkisinin olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Gastroenterit, bakteri, virüs veya başka organizmaların neden olduğu, kusma ve ishalle seyreden yaygın bir bağırsak enfeksiyonu olarak tanımlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde