Gucci’nin binasına 135 milyon dolar ödeyen Türk patron kim?

Gucci’nin binasına 135 milyon dolar ödeyen Türk patron kim?

Türk iş dünyasının son dönemde gayrimenkul yatırımlarında keşfettiği ülkelerin başında ABD geliyor.

Gucci’nin binasına 135 milyon dolar ödeyen Türk patron kim?
16px
24px
09.08.2018 05:49
ABONE OLgoogle

Sabancı Ailesi’nden Süzer Group’a Türk ekonomisinin önemli temsilcileri ABD’de konut, ofis ve turizm yatırımı yapıyor, gayrimenkul satın alıyor. Bu isimlere şimdilerde Beşiktaş Spor Kulübü’nün eski başkanı Serdar Bilgili de katıldı. Bilgili Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, ABD’deki yeni yatırımını ise Avrupalı bir finans kurumuyla yapma kararı aldı.

New York'un gözde binalarından

Bilgili, Alman finans devi Deutsche Finance Group ile önce ortak bir şirket kurdu, ardından New York’un gözde yerleşim yerlerinden biri olan 685 Fifth Avenue’de özel bir projeye ortak oldu.

Projenin adı Gucci Building. Serdar Bilgili’ye ait BLG Capital, New York’un dikkat çeken binalarından olan; dünya moda devine ait Gucci Building’te yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanı satın aldı. Peki Bilgili ve Alman ortağı bu satın alma için ne kadar ödedi?

Edindiğim bilgilere göre Türk-Alman ortaklığındaki konsorsiyumun ödediği miktar 135 milyon dolar.

Yani bugünkü kurla yaklaşık 715 milyon TL. Bu işlem bir Türk işadamının ABD’nin finans merkezi New York’taki son dönemde yaptığı en önemli satın alma operasyonu oldu.

Satın alma ile ilgili Serdar Bilgili, portföylerini küresel anlamda genişletmek için bu çalışmayı yaptıklarını söylüyor. Alman ortağının özel sermaye sektöründe en saygın kurumlardan biri olduğunu altını çizen Bilgili, “Global emlak piyasasında dikkatle seçilmiş yatırımlar yoluyla portföyümüzü daha da genişletmeyi dört gözle bekliyoruz” diyor.

Gülaylar da istemişti

Serdar Bilgili’nin ortaklığındaki bu satın alma aslında Gucci Building için farklı bir öneme sahip. Hatırlanacağı gibi 2013’te ABD’de yatırım yapan Gülaylar Group, 2016’nın mayıs ayında bu binadan satın alma için imza atmış ancak anlaşma bir türlü hayata geçememişti. Gülaylar'ın devreye girerek 20 katlı Gucci Building’in 15 katı için 150 milyon dolar teklif verdiği ve ödediği kapora ile ilgili yasal sürecin henüz devam ettiği öğrenildi.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde