Gaz çıkarma kavgası yüzünden acil iniş yaptılar

Gaz çıkarma kavgası yüzünden acil iniş yaptılar

Dubai'den Amsterdam'a giden Transavia Havayolları'na ait bir uçakta benzerine zor rastlanacak bir kavga çıktı.

Gaz çıkarma kavgası yüzünden acil iniş yaptılar
16px
24px
19.02.2018 17:22
ABONE OLgoogle

 Uçakta iki Hollandalı yolcunun yanındaki bir adam gaz çıkarınca, grup birbirine girdi. Kontrol altına alınamayan uçak Avusturya'nın başkentinde acil iniş yaptı.

Uluslararası basının gündeminde Dubai’den havalanıp Avusturya’nın başkenti Viyana’ya acil iniş yapan Amsterdam uçağını konuşuyor. Önceki gün Hollanda’ya gitmek üzere yola çıkan uçağın acil iniş yapmasının sebebi ise bir hayli şaşırtıcı.

Ucuz bilet fiyatlarıyla bilinen Transavia Havayolları’nın uçağında iki Hollandalı yolcu, yanlarındaki yolcuyla kavga etti. Yanlarında oturan yolcunun uçakta sürekli gaz çıkarmasından rahatsız olan ikili bu durumu yolcuya aktarınca, “Umrumda değil. İstediğim gibi gaz çıkarabilirim” yanıtını aldı. Bunun üzerine tartışma büyüdü ve taraflar yumruk yumruğa kavga etmeye başladı.

Kabin görevlilerinin müdahalesine ve pilotun anonsuna rağmen yolcular sakinleşmeyince, Dubai’den yola çıkan uçak Avusturya’nın Viyana kentine acil iniş yaptı.

Uçakta kavganın olduğu koltuk sırasında oturan iki kız kardeşten 25 yaşındaki Nora Lacchab, “Biz kavganın ortasında kaldık ve uçaktan atılmamız tamamen haksızlık. Kabin görevlileri olayı yatıştırmak yerine tam tersine her şeyi körükledi” ifadesini kullandı.

Yolcular havaalanında gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Yolcuların Transavia Havayolları’na ait uçuşlara bir daha binmesine yasak getirildiği kaydedildi. Havayolu şirketi tarafından yapılan açıklamada, “Mürettebatımız uçuşun güvenliği için eğitim alıyor ve bu tür durumlarda nasıl davranılması gerektiğini biliyorlar” ifadesi kullanıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde