Garanti'den batık kredi açıklaması

Garanti'den batık kredi açıklaması

Moody's'in raporuna göre grup 2 olarak sınıflandırılan kredileri yüzde 16,1 ile sektörün oldukça üzerinde olan Garanti Bankası'ndan açıklama geldi.

Garanti'den batık kredi açıklaması
16px
24px
20.07.2018 12:13
ABONE OLgoogle

Moody's'in Türk bankalarına ilişkin uyarılar içeren raporunda Garanti Bankası'nın yakın izlemedeki alacaklarının toplam kredileri oranı diğer bankalara göre oldukça yüksek görünürken, bankadan konuyla ilgili açıklama geldi. 

Bloomberg'e konuşan Garanti Bankası Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı Handan Saygın bankanın yakın izlemedeki krediler olarak bilinen grup 2 kredilerine ilişkin oranlarının ortağı BBVA tarafından tanımlanan UFRS 9 muhasebe kurallarına ihtiyatlı ve muhafazakar yaklaşımı yansıttığını belirtti. 

Saygın, bankanın niceliksel olarak değerlendirilen grup 2 kredilerinin neredeyse yüzde 85'inin ödemesi bir gün bile geçmemiş kredilerden oluştuğunu ifade etti. Saygın bu kredilerin grup 2 kredileri içinde bankanın ihtiyatlı yaklaşımı dolayısıyla olduğunu söyledi. 

Moody's'in raporunda Garanti Bankası'nın grup 2 olarak sınıflandırılan kredilerinin toplam kredilere oranı yüzde 16,1 olduğu belirtilmişti. Ziraat Bankası'nda bu oranın yüzde 3,2, İş Bankası'nda yüzde 7,9, Akbank'ta yüzde 9,7, Halkbank'ta yüzde 4,5, Yapı Kredi'de yüzde 4, Vakıfbank'ta yüzde 3 olduğu ifade edilmişti.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde