Galatasaray, Akhisarspor'u da yenerek zirvedeki yerini korudu

Galatasaray, Akhisarspor'u da yenerek zirvedeki yerini korudu

Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray deplasmanda Akhisarspor'u 2-1 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu

Galatasaray, Akhisarspor'u da yenerek zirvedeki yerini korudu
16px
24px
06.05.2018 18:01
ABONE OLgoogle

Galatasaray, Akhisar deplasmanından 2-1 galip ayrılarak ligin son iki haftasına girilirken büyük avantaj sağladı.

Galatasaray, şampiyonluk yarışında çok önemli bir virajı Akhisar'ı deplasmanda 2-1 yenerek döndü. Sarı kırmızılılar, son 2 haftaya en yakın rakibinin 3 puan önünde girmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor-Galatasaray maçında her iki takım teknik direktörü bir önce oynadıkları maçların ilk 11'lerinde üçer değişiklik yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim geçen haftaki Beşiktaş derbisinden farklı olarak kart cezalısı Younes Belhanda ile sakatlığı bulunan Mariano Filho'nun yanı sıra Maicon Roque'nin yerine Selçuk İnan, Martin Linnes ve Serdar Aziz'e Teleset Mobilya Akhisarspor maçında şans verdi.

Sarı-kırmızılı ekipte ligde en son Fenerbahçe maçında ilk 11'de yer alan Linnes, 5 maç sonra ilk 11'de kendisine yer buldu. Selçuk İnan ise 3 müsabakanın ardından Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında ilk 11'de yer aldı. Beşiktaş maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Serdar Aziz de 1 maç sonra tekrar sahaya çıktı.

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise golsüz berabere tamamladıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Buruk, Galatasaray maçında Aykut Çeviker, Ömer Bayram ve Olcan Adın'ın yerine Abdoulwahid Sissoko, Onur Ayık ve Soner Aydoğdu'yu sahaya sürdü.

Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Ancak Galatasaray ilk tehlikesinde golü bulan taraf oldu. 15. dakikada sağ kanattan Linnes'in aktardığı topla buluşan Feghouli'nin ceza alanına yaptığı ortada arka tarafta meşin yuvarlakla buluşan Rodrigues takımını öne geçiren isim oldu.

18. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan hızlı gelişen Galatasaray atağında Rodrigues, Dany'yi geçip ceza alanına girdikten sonra yaptığı plaseyle farkı ikiye çıkardı. Bu gol Yeşil Burun Adalı futbolccunun son 2 maçtaki 3. golü oldu.

31. dakikada gelişen Teleset Mobilya Akhisarspor atağında ceza alanı içnde Muslera ile Seleznov'un mücadelesinde Seleznov'un yerde kalmasına hakem Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. 33. dakikada atışı kullanan Soner Aydoğdu'nun vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

İkinci yarıya iyi başlayan ev sahibi golü bulan taraf oldu. 50. dakikada defansın arkasına atılan topa hareketlenen Barbosaçevirdi, Seleznov'un vuruşunda top direkten döndü ama Serdar'a çarpan top ağlara gitti ve fark bire indi. Son dakikaya kadar üstünlüğünü koruyan Galatasaray, 90+2'de Linnes'in düşürülmesiyle bir penaltı kazandı. Geçen hafta derbide bir penaltuı kaçıran Gomis yine golü bulamadı.

Ancak sarı kırmızılılar üstünlüğünü korumayı başardı ve maçı 2-1 kazandı. Sron 2 haftaya en yakın rakibinin 3 puan önünde giren sarı kırmızılar şampiyonluk yıolunda çok önemli bir virajı dönmüş oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde