Galatasaray 90'da 3 puanı kaptı

Galatasaray 90'da 3 puanı kaptı

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Galatasaray 90'da 3 puanı kaptı
16px
24px
31.10.2014 19:57
ABONE OLgoogle
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Kasımpaşa'nın golünü 41'inci dakikada Adem Büyük atarken, Galatasaray'ın gollerini ise 53'üncü dakikada Burak, 90'ıncı dakikada Umut attı.

Son dönemdeki başarısız futboluyla eleştirilerin hedefi olan sarı-kırmızılı ekip, rakibi karşısında adeta ecel terleri dökerken, 90+1. dakikada Umut Bulut'un golüyle hayat buldu.

Karşılaşmanın 41. dakikasında, savunmadaki bir kademe hatasında Kasımpaşa'nın Adem Büyük'le bulduğu gole engel olamayan "Cim Bom", ikinci yarıda 53. dakikada Burak Yılmaz,  90+1. dakikada ise Umut Bulut'la fileleri havalandırarak 3 puanın sahibi oldu.

Galibiyet hayata döndürdü

Son iki resmi maçında farklı skorlarla mağlup olan Galatasaray, Kasımpaşa galibiyetiyle hayata döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a, ardından Süper Lig'de İstanbul Başakşehir'e 4-0'lık skorlarla yenilen sarı-kırmızılı ekip, taraftar tepkileriyle de karşı karşıya kaldığı müsabakada hem 3 puan hem de büyük moral elde etti.

22. dakikada Scarione'nin pasında topla buluşan Adem Büyük'ün vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.

33. dakikada Olcan'ın ara pasında Burak Yılmaz topa hareketlendi. Ancak kaleci Isaksson daha önce çıkarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

41. dakikada konuk ekip öne geçti. Bu dakikada Muslera'nın uzaklaştırmak istediği topu ortaalanda kapan Donk, Adem Büyük'ü gördü. Savunmanın arasında topla buluşan Adem Büyük, düzgün bir vuruşla kaleci Muslera'nın solundan topu filelerle buluşturdu. 0-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maın ilk yarısı Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

53. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Bu dakikada Umut Bulut'un kafayla indirdiği topu takip eden Burak Yılmaz, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-1.

61. dakikada Umut Bulut'un pasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

62. dakikada Sabri'nin sağ kanattan ortasında arka direkte topla buluşan Sneijder'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten az farkla oyun alanı dışına gitti.

75. dakikada Erhan Kartal'ın sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada Andre Castro'nun kafa vuruşu direğin dibinden auta çıktı.

78. dakikada Yekta'nın pasında cezasahası dışında topla buluşan Selçuk İnan'ın sert şutunu kaleci kornere çeldi.

83. dakikada gelişen Galatasaray atağında Selçuk İnan, kaleyi tam cepheden gören ve cezaalanı dışından sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

90. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Sabri'nin kullandığı köşe atışında Chedjou'nun kafayla indirdiği topu takip eden Umut Bulut, kafaylameşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

SABRİ ONBİRDE, SNDEIJDER KULÜBEDE

Sezon başında A takımla birlikte çalışmalara alınmayan ve yaklaşık 3.5 aydır takımdan uzak kalan Sabri Sarıoğlu, pazar günü yapılan seçimin ardından yeni yönetimle birlikte tekrar A takıma dönmüştü. Sarı-kırmızılı takımın emektar futbolcusu, hafta başından beri yaptığı çalışmalar sonrasında teknik direktör Cesare Prandelli tarafından Kasımpaşa maçında ilk onbirde görevlendirdi. Türk Telekom Arena Stadı'na ısınmaya çıkan Sabri'ye taraftarlar tezahürat yaptı. Sabri de kendisine destek olan taraftarlarını alkışladı.

Galatasaray'ın yıldız futbolcularından Sneijder ise teknik direktör Cesare Prandelli tarafından bu maçta yedekler arasında bırakıldı.

Öte yandan Galatasaray'da İstanbul Başakşehir maçında sakatlanan Melo ise bu maçta takımdaki yerini alamadı. Geçen haftaki karşılaşmada sağ bek Veysel Sarı bu maça yedekte başlarken sol bekte göre yapan Tarık Çamdal ise ilk 18 kişilik kadroya dahil edilmedi.

KADROLAR

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş, Hamit Altıntop, Emre Çolak, Olcan Adın, Burak Yılmaz

Kasımpaşa: Isaksson, Orhan Şam, Barış, Donk, Sancak, Andre Castro, Alpaslan, Tunay, Scarione, Babel, Adem Büyük

Gol: Dk. 41 Adem Büyük (Galatasaray)

Sarı Kart: Dk. 28 Olcan Adın (Galatasaray)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde