Fitch: Türk sigortacıların kredi kalitesi zayıflamaya devam edebilir

Fitch: Türk sigortacıların kredi kalitesi zayıflamaya devam edebilir

Fitch Ratings,  yayınladığı raporunda Türk sigortacılık sektörünün kredi kalitesinin zayıflamaya devam edebileceğini belirtti.

Fitch: Türk sigortacıların kredi kalitesi zayıflamaya devam edebilir
16px
24px
06.09.2019 05:37
ABONE OLgoogle

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Perşembe günkü raporunda, Türk sigortacılık sektörünün sigortacıların varlık kalitesi üzerindeki makro ekonomik baskı dikkate alıdığında zayıflamayı sürdürebileceği belirtildi.

Türk sigortacıların varlık kalitesinin not açısında orta vadede muhtemelen en önemli unsur olmayı sürdüreceği ifade edildi. Fitch hangi Türk bankalarının notunu indirdi?

Yayınlanan raporda, Bankalarda bu yılki geniş çaplı not indirimi sonrasında sektörün varlıklarının üçte ikisinin, yerel para cinsinden IDR notu çoğunlukla “BB-” olan banka mevduatından oluştuğu belirtilirken, çoğu banka için görünümün “negatif” olduğu ve daha fazla indirim riski sinyali verdiğinin altı çizildi.

Sigortacıların Hazine tahvili tutup tutmamasının da varlık kalitesi üzerinde etkili olduğu belirtilen raporda, ülke notunun Temmuz ayında “BB-”ye indirildiği ve görünümün “negatif” olduğuna dikkat çekildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde