Firmalar belli mi! TİGEM'de şüpheli ihale bilmecesi

Firmalar belli mi! TİGEM'de şüpheli ihale bilmecesi

Genç çiftçilere dağıtılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ihalesi TİGEM tarafından bilinmedik bir gerekçe ile iptal edildi.

Firmalar belli mi! TİGEM'de şüpheli ihale bilmecesi
16px
24px
22.05.2018 08:32
ABONE OLgoogle

Genç çiftçilere dağıtılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ihalesi TİGEM tarafından bilinmedik bir gerekçe ile iptal edildi. Hayvanlar ise ihalede oluşan fiyatların üstünde bir rakama alınarak çiftçiye dağıtılacak.

İhale şartnamesi bulunan ve firmalardan geçici teminat ile kalıcı teminatların alındığı ihale, “fiyat araştırması yaptık” denilerek iptal edildi. TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı, iddialara yönelik Millî Gazete’nin sorularını cevaplandırmaktan kaçındı.

 Rize Pazar Kaymakamı İsmail Şanlı’nın atandığı TİGEM’de “ihale bilmecesi” ortalığı karıştırdı. Genç çiftçi projesi kapsamında TİGEM tarafından tedarik edilerek çiftçiye dağıtılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların önce firmalardan teminatlar alınarak ihalesi yapıldı, sonra bilinmedik bir gerekçe ile ihaleler iptal edildi. TİGEM’in ihalede oluşan fiyatların üzerinden hayvanları tedarik edecek olması ise kafaları karıştırdı. TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı, iddialara yönelik sorularımızı ise cevaplandırmaktan kaçındı.

 TİGEM, İHALE BİLMECESİ İLE ÇALKALANIYOR

TİGEM’de neler oluyor? Genç çiftçi projesi kapsamında tedarik edilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Genç çiftçilere dağıtılan hayvanların sıkıntılı olmasından dolayı bazı iddiaların gündeme geldiği TİGEM, şimdi de ihale bilmecesi ile çalkalanıyor. Nisan ayının sonunda yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvan temini için ihaleler yapıldı. Firmalar ihaleye girebilmek için teminat yatırdılar. Hatta ihalede en düşük teklifi veren firmaların çiftlikleri bile incelendi.

 FİRMALAR BELLİ Mİ?

TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı, konuyla ilgili sorularını ise cevaplandırmaktan kaçındı. Şanlı, “Ne öğrenmek istiyorsanız basın müşavirliğine sorularınızı gönderin” diyerek iddialara cevap vermedi. Fakat gazetemiz tarafından TİGEM Basın Müşavirliği’ne gönderilen sorulara da cevap verilmedi. TİGEM’in böylesine önemli iddialar karşısında sessiz kalması manidar karşılanırken, “Hayvanların tedarik edileceği firmalar belli mi?” sorularını gündeme getirdi.

 LİYAKAT TARTIŞMASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Sertifikalı tohumluk ve damızlık hayvan üretiminde Türkiye’nin önemli kuruluşlarının başında gelen TİGEM’e tamamen sektör dışından bir kaymakamın atanması kamuda liyakat tartışmalarını yeniden gündeme getirmişti.

 “FİYAT ARAŞTIRMASI YAPTIK” DENİLEREK İPTAL EDİLDİ

Ancak ne olduysa TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı’nın ‘fiyat araştırması yaptık’ gerekçesiyle ihaleleri iptal ettiği ortaya çıktı. İhalenin bütün prosedürü uygulanmasına rağmen ve firmalardan geçici ve kesin teminatlar alındığı halde Genel Müdür Şanlı’nın ihale yapılmadığını ileri sürmesi dikkat çekti. Diğer yandan TİGEM’in büyükbaş ve küçükbaş hayvanları, ihaledeki fiyatların üzerinde bir fiyatla temin edecek olması kafaları iyice karıştırdı.

Sadettin İnan/Milli Gazete

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde