Fikirtepe Platformu Tarih oldu, Vaatler Yalan!

Fikirtepe Platformu Tarih oldu, Vaatler Yalan!

Fikirtepe Müteahitler Platformu feshedildi..!

Fikirtepe Platformu Tarih oldu, Vaatler Yalan!
16px
24px
04.06.2017 10:22
ABONE OLgoogle

Kadıköy- Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde müteahit firmaların Çevre ve Şehirciik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkileri başta olmak üzere, icraatlerini daha organize yapabilmek ve bölgede kontrolü kendi elinde tutabilmek için kurduğu Dernek geçtiğimiz aylarda kapatılmıştı.

Resmi tüzel kişiliği ortadan kalkan Fikirtepe Müteahitler Platformunun Yönetim Kurulunun aldığı son karar sonrası yapılan açıklama ile 31.05.2017 tarihi itibariyle Platformun da lağvedildiği duyuruldu.

Platformun fesih kararıyla beraber, icraatleri hakkında yapılan son açıklamada, Müteahitler adına başarıları sıralanırken, Bir türlü başlanamayan ve uzlaşılamayan adalardaki arabuluculuk ve çözüm vaatleri ortada kaldı. Vatandaşların sıkıntıları ise hala devam ediyor ..

Fikirtepe'de Müteahitlerinin çoğunluk adına işlerinin hızlanması için yaptıkları bazı icraatlere rağmen, Fikirtepe'de sıkıntılar bir türlü bitmek bilmedi. Fikirtepe'de biten ve/veya başlayan bir çok projede yapılan bağımsız bölümlerin bir çoğunda Türk aile örf ve anannelerine uymaması ve küçük olmasından dolayı yetersiz kalması sorunların başını çekmekte.

Bir çok adada firma ve/veya vatandaş kaynaklı ama temelinde ekonomik sebeplerden kaynaklı problemler hala çözüm beklerken Fikirtepe Müteahitler Platformu'nun fesih edilmesi Fikirtepeli vatandaşlar arasında şaşkınlıkla karşılanırken, asıl sorunlara çözüm noktasında zaten etkisinin olmadığı dile getirilmekte.

Vatandaşlar tarafınan sıralanan sorunlardan bazıları ise şöyle ; Başlamayan ve çantacılık yapılan firmalar, Sözleşme içeriği ve paylaşımlardaki adaletsizlikler, bir çok adada çoğunluğun imza atmış olmasına rağmen haklı sebeplerle açılmış onlarca dava süreci, sat yapa dayalı iş yapmak isteyip satışların düşüklüğünden ve mali yetersizliklerinden dolayı iflas eden ve/veya etmeye yakın firmaların varlığı ve firmalar arasındaki iletişimsizlik ve icrate başlanmayan onlarca ada ...

Fikirtepe Müteahitler Platformu Yönetimi tarafından fesihle ilgili olarak yapılan son açıklama ise şöyle;

''Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri 31.05.2017 tarihinde yeter sayıda bir araya gelmiş ve Fikirtepe Kentsel Dönüşüm sürecinde sağlanan pozitif katkıları aşağıda maddeler halinde değerlendirmiştir.

- 6306 sayılı kanunun uyglanmasına yönelik sıkıntıların çözümü için görüş bildirme,

- Fikirtepe Master Planının yapılması ve onaylanması sürecine destek,

- Fikirtepe Master Planına uygun altyapı projesinin hazırlanması ve uygulanmasına destek,

- Dönüşen ve moderneleşen Fikirtepe gerçeğinin kamuoyuna duyurulması,

Yukarıda Bahsi geçen işlerin tamamlanmasından dolayı Fikirtepe Platformunun fesih edilmesine ve bu hususun 3. şahıslara duyurulmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Saygılarımızla,

Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım Fikirtepe Patformu Yönetim Kurulu Üyeleri Ali NUHOĞLU, Ahmet SARICALI, Kürşat UFUK, Şemsettin AYDIN

Fikirtepe Haber

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde