Ferit Şahenk'ten 660 milyon liralık yeni satış

Ferit Şahenk'ten 660 milyon liralık yeni satış

Son dönemde yurtiçi ve yurtdışı otel satışlarıyla sıkça gündeme gelen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'ten bir satış haberi daha geldi.

Ferit Şahenk'ten 660 milyon liralık yeni satış
16px
24px
07.10.2019 10:27
ABONE OLgoogle

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, 2016’da satın aldığı dünyanın en büyük süper yat bakım tesislerinde içinde bulunduğu İspanya'daki Marina Barcelona 92’deki (MB 92) hisselerini devrediyor.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre Şahenk MB 92'yi 660 milyon liraya İspanyollara devrediyor.

En büyük Marina

Doğuş Grubu, İspanya’daki Marina Barcelona 92'nin yüzde 70’ini 2016'da satın alarak şirketin ana hissedarı olmuştu. 220 metre uzunluğundaki süper lüks yatlara hizmet verecek kapasitedeki MB 92, hem Akdeniz’de hem Atlantik kıyılarındaki en büyük marina olma özelliğine sahip.

Doğuş Grubu’nun MB92 için ödediği tutarın 80 milyon euro civarında olduğu konuşulmuştu.

5 ayda 5 otelini satmıştı

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Villa Magna'yı Meksikalı RLH Properties'e 210 milyon euro'ya devreden, ardından da Miami'deTommy Hilfıger ile ortak olduğu Raleigh Hotel'i 103 milyon dolara iş adamı Serdar Bilgili ve ABD'li ortağı Michael Shvo'ya satan Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'in satış listesi Marmaris'teki 5 yıldızlı oteli D-Resort Grand Azur'u Alman TUI'ye devretmesiyle devam etti.

Atina Hilton Oteli’ndeki payını Suudilere devreden Şahenk, aynı zamanda ortağı olan ünlü işletmeci Nusret Gökçe'ye İstanbul Maçka'daki Park Hyatt Oteli 50 milyon euro karşılığında satmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde