Ferit Şahenk'den yeni satışla gündemde

Ferit Şahenk'den yeni satışla gündemde

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, yeni bir satış ile gündemde.

Ferit Şahenk'den yeni satışla gündemde
16px
24px
28.06.2018 05:20
ABONE OLgoogle

Doğuş Grubu sahibi olduğu İsviçre’nin en büyük Porsche showroomunun satışı için görüşmelere başladı. Türkiye’deki bazı varlıklarını vitrine koyan Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, yurtdışında da satış süreci başlattı.

KAP'a yapılan açıklamaya göre Şahenk, İsviçre'deki Porsche satış ve satış sonrası hizmeti veren firması D-Auto Suisse SA için görüşmeler yapacak.

Doğuş Otomotiv bağlı ortaklığı D-Auto Suisse SA hisselerinin satışı için Orchid Swiss Development ve Juglans Regia ile müzakerelere başlanacağını duyurdu.

Şirketten dün akşam Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, müzakerelerin Lozan şehrinde kurulu Porsche satış ve satış sonrası servis hizmeti veren D-Auto Suisse SA’nın toplam sermayesinin yüzde 100’ünü temsil eden Doğuş Grubu Şirketleri ve Doğuş Otomotiv’e ait payların muhtemel alım-satımına yönelik olacağı belirtildi.

2007 yılında Lozan-İsviçre’de pazarlama, satış ve satış sonrası perakende faaliyetleri için Porsche tarafından yetkilendirilen, 2009’da da ülkenin en büyük Porsche Outlet’ini 23.6 milyon İsviçre Frank (23.7 milyon dolar) yatırımla kuran Doğuş Grubu, yeni bir karar aldı.   Bomba kulis: Doğuş Oto siparişlerinde kriz mi var!

5 bin metrekarelik alana kurulu

Holding, 9 yıl önce Orchid Swiss Development (Pte) Ltd. ve Juglans Regia ile Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. arasında kurulan D-Auto SA’nın tamamını satmak için görüşmelere başladı.   Doğuş, yat ve plazadan sonra AVM'sini de satıyor

İsviçre’deki şirketin sermayesi 11.7 milyon Frank yani yaklaşık 12 milyon dolar.

5 bin metrekarelik alana kurulan ve yaklaşık 40 çalışanı olan Porsche Outlet’i, 2015’te 361 adetlik satış gerçekleştirmişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde