Fenerbahçe haftaya, Trabzonspor seneye bıraktı

Fenerbahçe haftaya, Trabzonspor seneye bıraktı

3. sıra için yarışan Fenerbahçe, 5. sıra iddiasını son haftaya taşımak isteyen Trabzonspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe haftaya, Trabzonspor seneye bıraktı
16px
24px
27.05.2017 19:37
ABONE OLgoogle

3. sıra için yarışan Fenerbahçe, 5. sıra iddiasını son haftaya taşımak isteyen Trabzonspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler gelecek hafta Adanaspor'u yenmesi halinde sezonu 3. sırada tamamlayacak. Bordo-mavililerin 5. sıra iddiası ise kalmadı!

Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi. Ligdeki konumları nedeniyle iddialı olan iki takım da birçok gol pozisyonuna girdi.

23. dakikada Sow’un golüne 54. dakikada Bero cevap verdi. Sarı-lacivertliler bu sonuçla 61 puana yükselirken haftayı 3. sırada tamamladı. Fenerbahçe gelecek hafta Adanaspor’u yenmesi halinde ligin 3. sırada noktalayacak. Trabzonspor ise 51 puanla 6. sırada kalarak 5. sıra iddiasını kaybetti!

ONUR’DAN BÜYÜK HATA

Kendi yarı alanından kullandığı serbest vuruşla hızlı çıkan Fenerbahçe’de Hasan Ali ceza sahası dışından vurdu. Üst direğe çarpan top, Onur Kıvrak’ın da hatasıyla Sow’un önüne düştü. Senegalli yıldız boş kaleye top gönderdi: 1-0.

BERO’DAN ŞOK GOL

Dakikalar 54’ü gösterdiğinde Trabzonspor atağında Bero, N’Doye’dan aldığı topu ceza alanı girmeden sert bir şekilde kaleye yolladı. Volkan’ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 1-1.

İLK 11'LER:

Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Skrtel, İsmail, Josef, Mehmet Topal, Lens, Sow, Van Persie, Emenike

Trabzonspor: Onur, Pereira, Uğur Demirok, Medjani, Mas, Okay, Bero, Olcay, Yusuf Yazıcı, Castillo, N'Doye

FENERBAHÇE 3 SANTRAFORLA SAHADA 

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında 3 santrafor oyuncusuyla çıktı. Sarı-lacivertli takımda, Van Persie, Emenike ve Sow aynı anda ilk 11'de oynadı. Advocaat, en büyük gol umudu 3 ismi de aynı anda sahaya sürerken, Sow'a kanatta, Van Persie'ye ise santrafor arkasında oynattı. Ligde bir hafta aradan sonra tekrar ilk 11'de sahaya çıkan Emenike ise ileri uçta görev aldı. 

Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Ozan Tufan, Aatif Chahechouhe, Jose Fernandao ile Fabiano Ribeiro'nun yanı sıra sarı kart cezalısı Alper Potuk kadroda yer almadı. 

KARAVAİEV 4 AY SONRA KADRODA 

Fenerbahçe'ye devre arasında transfer olan Ukraynalı futbolcu Oleksandr Karavaiev, Süper Lig'de 4 ay sonra 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.  Ligde son olarak 29 Ocak'ta oynanan Kayserispor maçında kadroya giren ve 24 dakika sahada kalan Ukraynalı futbolcu, uzun bir aradan sonra 18 kişilik listeye dahil edilerek yedek kulübesinde oturdu. 

Sarı-lacivertli takımda kaleci Ertuğrul Taşkıran, Volkan Şen, Roman Neustaedter, Salih Uçan, Yiğithan Güveli ve Miroslav Stoch, yedek kulübesindeki diğer isimler oldu. 

YANAL'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal kritik Fenerbahçe deplasmanında geçen haftanın 11'inde tek değişiklik yaptı. Başakşehir karşısında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Okay Yokuşlu Fenerbahçe karşısında cezalı olan Onazi'nin yerine ilk 11'e geri döndü. Bordo mavililer bu tek değişikliğin dışında Fenerbahçe karşısında geçtiğimiz haftanın 11'iyle başladı.

DURICA RİSKE EDİLMEDİ
Savunmada sakatlığı tam anlamıyla düzelmeyen Durica'nın yerine geçen Başakşehir karşısında olduğu gibi Cezayirli Medjani'ye görev veren Yanal, riske etmek istemediği tecrübeli stoperi Durica'yı da kulübede yanına oturttu. Orta sahada Okay'ın partneri olarak Bero'ya şans veren Yanal, forvette ise tercihini Dame N'Doye'dan yana kullandı.

BAŞKAN USTA YALNIZ BIRAKMADI
Takımın hemen her maçına giden Başkan Muharrem Usta bordo mavilileri Fenerbahçe deplasmanında da yalnız bırakmadı. Kritik karşılaşma öncesi yönetimiyle birlikte protokol tribünündeki yerini alan Usta başkanlığı döneminde ilk kez Fenerbahçe Stadı'na geldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde