Fenerbahçe elendi, Galatasaray 37 milyon euro kazanacak

Fenerbahçe elendi, Galatasaray 37 milyon euro kazanacak

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kaybetmesinin ardından yayın havuzu geliri Galatasaray'a kaldı.

Fenerbahçe elendi, Galatasaray 37 milyon euro kazanacak
16px
24px
15.08.2018 04:57
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken; Devler Ligi hasreti 10 yıla çıktı. Sarı-Lacivertlilerin katılım şansını elde edememesi Galatasaray'ın ekstra gelir elde etmesini sağlayacak.

2017-18 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamalarında mücadele edeceği için katılım payı olarak 15 milyon euro kazanacak.

Türkiye'nin yeni sezondaki Şampiyonlar Ligi yayın hakkı geliri ise henüz belli değil. Ancak senaryo geçen yılllarla örtüşürse Galatasaray 'ın yayın hakkı geliri, Fenerbahçe'nin Benfica'ya elenmesinin ardından yaklaşık 7-8 milyon euro civarında artabilir.

Geçtiğimiz sezon grup aşamasında tek Türk takımı olarak mücadele eden Beşiktaş, yayın haklarından yaklaşık 22 milyon euroyu kasasına koymuştu.  

Fenerbahçe gruplara kalamadığı için yayın haklarının tamamı ( Fenerbahçe Devler Ligi'ne katılsaydı Galatasaray %60, Fenerbahçe %40 olacaktı) Galatasaray'ın kasasına girecek.  Sarı-kırmızılılar, yayın geliri ve katılım bedeli toplamında yaklaşık 37 milyon euro gelir elde edecek.

İşte Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri

Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü ön eleme turu maçları sona ermesinin ardından ülkemizi gruplardan temsil edecek olan Galatasaray 'ın kura çekimine 4. torbadan girmesi kesinleşti.

Galatasaray'dan daha yüksek puanları olan Dinamo Kiev'in Slavia Prag'ı, Ajax'ın da Standart Liege'i elemesinin ardından sarı-kırmızılıların play-off turu öncesinde 3. torbaya yükselme ihtimali kalmadı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ŞU ANA DEK KESİNLEŞEN TORBALAR:

1.TORBA

Real Madrid

Atletico Madrid

Bayern Münih

PSG

Man City

Juventus

Lokomotiv Moskova

Barcelona

2.TORBA

Tottenham

Dortmund

Porto

Manchester United

Shakhtar Donetsk

Napoli

3.TORBA

Liverpool

Monaco

Roma

Schalke

CSKA Moskova

Lyon

4.TORBA

Galatasaray

Valencia

Club Brugge

Hoffenheim

Inter

Viktoria Plzen

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde