Fenerbahçe'de Comolli fiyaskosu

Fenerbahçe'de Comolli fiyaskosu

Fenerbahçe’nin sportif direktörü Damien Comolli’nin yaptığı transferler bir bir kadrodan siliniyor. Diego Reyes takımdan gönderilirken, Benzia da lig kadrosuna alınmadı. Comolli’nin diğer transferleri ise süre alamıyor

Fenerbahçe'de Comolli fiyaskosu
16px
24px
07.02.2019 06:41
ABONE OLgoogle

Ali Koç’un başkan olmasının ardından büyük yetkiler donatarak futbolun başına getirdiği Fransız futbol adamı Damien Comolli’nin yaptığı transferler fiyasko çıkmaya devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig’de üst üste Evkur Yeni Malatyaspor ve Göztepe galibiyetleri ile ligde rahat bir nefes alan sarı-lacivertli takım sezon başında alınan 11 transferden istediği verimi alamadı.

Bonservisleri alınarak transfer edilen Harun Tekin, Diego Reyes, Jailson, Barış Alıcı, Ferdi Kadıoğlu, Berke Özer, Tolga Ciğerci ve Michael Frey sarı-lacivertli takıma çok az katkı yaptı. Kiralık olarak alınan Islam Slimani, Andre Ayew ve Yassine Benzia’da da aynı son yaşandı. 

Tolga Ciğerci henüz süre alamadı

Comolli’nin transfer edilirken büyük umutlar bağladığı Yassine Benzia, inişli çıkışlı performansının ardından TFF’ye bildirilen 28 kişilik kadroya dahil edilmedi. Galatasaray’ın sözleşmesini feshettiği Tolga Ciğerci, sakatlıktan dönemedi. Altınordu’dan alınan Barış Alıcı da Sadık Çiftpınar’ın transferi karşılığında kiralık olarak Yeni Malatyaspor’a gönderildi. Bonservislerine yaklaşık 4 milyon euro ödenen genç oyuncular Berke ve Ferdi takımın en kötü durumunda bile 11’i zorlayamadı.

Islam Slimani çıldırttı

Sarı-lacivertliler, Leicester City’den transfer ettiği ve yıllık 4 milyon 250 bin Euro ile Türkiye’de en çok kazanan futbolcu olan Islam Slimani ise taraftarları çıldırtan isim oldu. Spor Toto Süper Lig’de 13’ü ilk 11’de olmak üzere 14 maçta oynayan Cezayirli forvet, yalnızca 1 gol atabildi.

Fransız futbol adamı, Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle birlikte Fenerbahçe’nin transferlerinden geri planda kaldı. 

Sarı-lacivertli takım, Malatyaspor’dan Sadık, Galatasaray’dan Serdar Aziz, Beşiktaş’tan Tolgay ve Chelsea’den Victor Moses transferini teknik direktör Ersun Yanal’ın raporu doğrultusunda yapıldı. Ancak transferin son gününde 3 milyon Euro artı Salih Uçan’ın bonservisi verilerek alınan 24 yaşındaki Miha Zajc ise Comolli’nin kendi transferi olduğu ortaya çıktı. Ofansif orta saha oyuncusu olan Zajc, Empoli’de 3 sezonda çıktığı 67 maçta 13 gol atabildi.

Kapıdan dönenler sakat çıktı

Fenerbahçe’nin transfer etmek istediği ancak son anda vazgeçilen isimler ise sakat çıktı. Kulübün kapısından dönen Marco Fabian, bu sezon Frankfurt’ta sadece 1 maçta 63 dakika oynadı. Fenerbahçe’yi gelmeyi kabul etmeyen müzmin sakat Jack Wilshere da yine sakatlıklardan kurtulamadı. West Ham’da 4 maçta forma giyen oyuncu, uzun bir sakatlık dönemi yaşadı. Daha sonra sahalarda dönen futbolcu, bir maçta 5 dakika oynadıktan sonra tekrar sakatlandı.

Burak Özcan/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde