Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına deplasmanda 3-0 yenilerek elendi.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti
16px
24px
05.08.2015 18:40
ABONE OLgoogle
Stat:Lviv

Hakemler:Felix Zwayer, Guido Kleve, Florian Steuer (Almanya Futbol Federasyonu)

Shakhtar Donetsk: Pyatov, Shevchuk, Ordets, Srna, Rakitskiy, Stepanenko, Fred, Marlos, Alex Teixeira, Gladkiy, Taison

Fenerbahçe:Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Souza, Meireles, Nani, Sow, Diego, Fernandao

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk, 0-0'ın rövanşında Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek tur atladı.

Ukrayna temsilcisi kupada play-off turuna yükselirken, "Devler Ligi"ne girme şansını yitiren sarı-lacivertliler ise yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam edecek. 

Fenerbahçe, ilk maçta olduğu gibi başlangıçta yine rakibine pozisyonlar verdi. Pas yapmakta sıkıntı çeken sarı-lacivertliler, 25. dakikada Gladkiy'in golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. İlk ciddi şut girişimini 35. dakikada Meireles'le yapan Fenerbahçe, 43. dakikada Sow'un kafa vuruşuyla gole çok yaklaşmasına rağmen,  soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Maça ev sahibi avantajını kullanarak iyi başlayan Shakhtar Donetsk ise ilk 20 dakikada Marlos ve Teixeira'yla gol pozisyonları üretti. Çok çabuk hücuma çıkan Ukrayna ekibi aradığı golü bir kanat organizasyonu sonunda 25. dakikada Gladkiy'nin ayağından buldu. Golden sonra tempoyu düşüren Shakhtar Donetsk, devreyi kendisine turu getirecek skor olan 1-0'la kapatmayı bildi.

Tur atlayabilmek için mutlak gol bulmak zorunda olan Fenerbahçe, ikinci yarıya rakip sahada daha fazla gözükerek başladı. Sow ve Alves'le önemli fırsatlar yakalayan Fenerbahçe, iyi oynadığı dakikalarda kalesinde goller gördü. Teknik direktör Vitor Pereira'nın 60. dakikada tribüne gönderilmesinden sonra 63. dakika Volkan Demirel, Marlos'u düşürdü ve penaltı kararı verildi. Srna'nın penaltısıyla 2-0 geriye düşen Fenerbahçe, bu golün şokunu atlatamadan 68. dakikada Teixeira'nın golüne engel olamadı. Kalan sürede fazla varlık gösteremeyen Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turunda veda etti.

İkinci yarının başında daha fazla kendi sahasına gözüken Shakhtar Donetsk, hızlı hücumlarda çok etkili oldu. Ukrayna ekibi 3 dakikada bulduğu 2 golle farkı 3'e çıkararak oldukça rahatladı. Geri kalan sürede rahat bir oyun ortaya koyan Shakhtar Donetsk, play-off turuna kaldı.

Pereira tribüne gönderildi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçın 61. dakikasında Alman hakem Felix Zwayer tarafından tribüne gönderildi.

Karşılaşmanın 58. dakikasındaki bir pozisyonda Fred, Fenerbahçe yedek kulübesinin önünde ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Pereira, önüne gelen topu alıp, bir an önce yerden kalkması ve oyuna başlaması için Fred'e vermek isteyince, Brezilyalı oyuncu Portekizli teknik adamın elini itti. Daha sonra Shakhtar Donetsk kaptanı Srna, Pereira'nın yanına gelerek Portekizli teknik adamı iteledi. Fred ise elindeki topu Pereira'nın üzerine doğru attı. 

Araya girenler olay daha da büyümeden ortamı yatıştırdı. Bu gerginliğin ardından karşılaşmanın hakemi, Vitor Pereira'yı tribüne gönderdi. Pereira, maçın geri kalanını tribünden izledi. Pereira'nın tribüne gönderilmesinden sonra yardımcı antrenör Filipe Almeida takımı yönetti.

"Devler Ligi" hasreti devam ediyor

Fenerbahçe, "Devler Ligi" hasretini 7 yıla çıkardı.

 UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'e elenen sarı-lacivertliler, Avrupa'nın en üst düzey futbol organizasyonunda 2008-2009 sezonunun ardından süren hasretini devam ettirdi.

Sarı-lacivertliler, bu sürede "Devler Ligi"ne katılabilmek için oynadığı 4 elemede de tur atlamayı başaramadı.

Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı son 5 Avrupa kupası maçını kazanamadı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Fred sahada, Robin van Persie tribünde


UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında deplasmanda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşılaşan Fenerbahçe'de Hollandalı futbolcu Robin Van Persie, sakatlığından dolayı kadroda yer almadı. Shakhtar Donetsk'te teknik direktör Mircea Lucescu ise doping testleri pozitif çıkan Brezilyalı futbolcusu Fred'i ilk 11'de oynattı.

Teknik direktör Vitor Pereira, geçen hafta oynanan ve 0-0 sona eren rövanş mücadelesinin kadrosunda iki değişiklikle sahaya çıktı. Genç teknik adam, Mehmet Topal'ın yerine Meireles'i görevlendirirken, cezasını tamamlayan Şener Özbayraklı'yı Hasan Ali Kaldırım'ın yerine sahaya sürdü.

ŞENER, İLK RESMİ MAÇINA ÇIKIYOR

Bu arada Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Şener Özbayraklı, sarı lacivertli forma altında ilk resmi mücadelesine çıktı. Gökhan Gönül'ün sakatlığında sağ bekte Hasan Ali Kaldırım, sağ bek oynamıştı.

Shakhtar Donetsk'te ise Lucescu, Ukrayna Ligi'nde Brezilya Milli Takımı'nda dopingli çıkan Fred'i son iki maçta 18 kişilik kadroya almamıştı. Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıktığı ilk 11'i bozmayarak Fred'i yine sahaya sürdü.

BAŞKAN AZİZ YILDIRIM VE YÖNETİCİLER TRİBÜNDE

Bu arada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler de karşılaşmayı kendilerine ayrılan bölümde karşılaşmayı takip etti. Öte yandan sarı lacivertli taraftarlar da karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Sarı lacivertliler, kendilerine ayrılan bölümlerin dışında Shakhtarlı seyircilerin arasında da takımlarına destek oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde