Fenerbahçe, Doğuş’un ardından Arçelik’le mi görüşüyor?

Fenerbahçe, Doğuş’un ardından Arçelik’le mi görüşüyor?

 Fenerbahçe seçimleri öncesinde kulağımıza gelen “Doğuş Grubu’nun sponsorluktan çekileceği” yönündeki iddiaları gündeme gelmişti..

Fenerbahçe, Doğuş’un ardından Arçelik’le mi görüşüyor?
16px
24px
02.07.2018 05:19
ABONE OLgoogle

 Fenerbahçe seçimleri öncesinde kulağımıza gelen “Doğuş Grubu’nun sponsorluktan çekileceği” yönündeki iddiaları gündeme gelmişti..

“Doğuş, Fenerbahçe’den çekiliyor mu?” başlığıyla duyurduğumuz haberde iki tarafa da yakın kaynaklara ulaşarak iddialarımızı yazdık.

Sponsorluk bedeli 45 Milyon Euro! Ferit Şahenk, Fenerbahçe’den çekiliyor mu?

2 milyar dolarlık borcunu yapılandırmak için bankalarla masada  olan, sarı lacivertli takıma gönülden bağlılığıyla tanınan Doğuş’un patronu Ferit Şahenk’in 3 yıllık 45 milyon euro olan anlaşmadan çekileceğini, ancak eski başkan Aziz Yıldırım’ın isteği üzerine seçim sonrasına bıraktığını sizlerle paylaşmıştık.

2017-2018 sezonundan itibaren başlayan ve bir yıl sürmesi tahmin edilen 3 yıllık anlaşmada sona gelindiği, Doğuş’un yerine Arçelik'in isim sponsoru olacağı şu an kulislerde. İddianın sahibi ise Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden Rıdvan Dilmen’e ait.   Fenerbahçe Doğuş'tan üst üste üçüncü, toplamda dokuzuncu şampiyonluk!

Dilmen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Fenerbahçe Doğuş isminin değişeceğini yerine Fenerbahçe Arçelik geleceğini ifade etti. Koç Holding’e ait Arçelik’in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç aracılığı ile kulüple anlaşması muhtemel. Ancak sponsorluğu Arçelik mi alacak yoksa bağlı markası Beko mu?


Arçelik futbolda, Beko basketbolda 
 
Bana Beko daha yakın geldi. Bilindiği üzere Arçelik, genelde futbol ile yakından ilgili. Arçelik, Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Ana Sponsorluğu’nu üstlenmiş durumda. Beko dışında bağlı olduğu markası Grundig, 2014-2015 ve  2015-2016 sezonlarında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nın isim sponsorluğunu üstlenmişti. Ancak Beko’da durum çok farklı.

Beko futbolda Beşiktaş, Barcelona ile çalışıyor. Ancak basketbolda daha da güçlü… Bilindiği üzere 2006 yılında Türkiye Basketbol Ligi ile bu spor dalını sahiplenmeye başlayan Beko, 8 yıl bu projede yer aldı.  Beko’nun basketboldaki sponsorluk çalışmaları ise şöyle: 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası (Eurobasket 2015), 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası, 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası, Almanya’daki Beko Basketball Bundesliga, İtalya’daki Beko Lega Basket, LKL yani Litvanya Basketbol Ligi, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası, 2009 FIBA Asya Basketbol Şampiyonası bunlardan bazıları…

Eski Başkan Aziz Yıldırım, Doğuş Grubu’nun sponsorluktan çekileceğini doğruladı. Şimdi asıl soru sarı-lacivertli kulüp hangi markayla yoluna devam edecek?

Futbol ile yakından ilgilenen Arçelik mi?

Basketbolun önemli markası Beko ile mi?

Kerim Ülker/Dünya 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde