Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'dan itiraf: 4 Haziran'a dönsem aday olmazdım

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'dan itiraf: 4 Haziran'a dönsem aday olmazdım

Habertürk'te Türkiye'nin Nabzı programında gündeme dair açıklamlarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, ilginç itiraflarda bulundu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'dan itiraf: 4 Haziran'a dönsem aday olmazdım
16px
24px
01.07.2020 21:53
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki Türkiye'nin Nabzı Özel programında gazeteciler Serdar Ali Çelikler ve İbrahim Yıldız'ın sorularını yanıtlıyor. İşte Koç'un açıklamaları:

DİDEM ARSLAN YILMAZ: Adaylık süresinde 'Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı küçüklüğümden beri hayalimdi' diyorsunuz. 2 yıl başkanısınız, nasıl geçti, neyi yaptınız neyi yapamadınız sayın başkan?

Ali Koç: Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Önce devletimize, kamu kuruluşlarına, özel sektöre ve inanılmaz bir performans gösteren tüm sağlık çalışanlarına ve hayatımızın devam edebilmesini sağlayacak diğer sektörlerdeki kahramanlara teşekkür ediyorum. 

2 sene çok hızlı geçti, dolu dolu geçti. Sancılarıyla, acılarıyla, başarılarıyla, başarısızlıklarıyla... Yapabildiğimiz şeyler oldu, başarılı olduk. Bazılarında başarısız olduk.

Masa tenisinden, küreğinden yüzmesinden Türkiye şampiyonlukları rekorlar kırarak iki sene geçirdik. Kadın basketbol takımımız olağanüstü başarılı oldu. Euroleague’e inanıyorduk ama pandemi dolayısıyla hayallerimiz bir sonraki sezona kaldı.

"Transferde engellendik"

Bütün takımlar transfer yaparken, Fenerbahçe engellendi. Ben bunların hepsini detaylı anlattım daha evvel. Şunun bilinmesini istiyoruz ki bizler, objektif bir şekilde, şeffaf bir şekilde nerede nasıl yanlış yaptığımıza bakıp, eleştirel bakarak gözden geçirdik.

"Ben hiçbir zaman şampiyonluk vadetmedim

Ben hiçbir zaman şampiyonluk vadetmedim. Değişim, dönüşüm projesidir dedim. Sistem bir gecede oturmuyor. İlk yıl yaşadıklarımız sistemin yerleştirmesini geciktirdi. Her türlü değişimin sisli dönemleri vardır. Biz bu sisli dönemlerden geçiyoruz. Dersler aldık."

Gelirlerimizn yüzde 80'i bankalara gidiyor

Bizim finansal borçlarımızın dışında da borçlarımız var. Sponsorluk dışında bütün gelirlerimiz bankalara gidiyor. %80'i bankalara gidiyor. Biz bu gelirleri elde edemeden 2 seneyi çevirdik. Finansal borçlarımızın 347'den 308 milyon euro'ya indirdik. Ahmet Nur Çebi'nin dediği gibi bu sistemi döndürecek hiçbir iş adamı yok Türkiye'de. 

"Merih gibileri nasıl kaçırdık!"

Fenerbahçe A Takımı ile altyapının antrenman tesisleri birbirinden ayrı. Belki de bu yüzden Merih gibi geleceğin yıldızlarını kaçırıyoruz.  Sistem bir gecede oturmuyor. İlk yıl yaşadıklarımız sistemin yerleştirmesini geciktirdi. Her türlü değişimin sisli dönemleri vardır. Biz bu sisli dönemlerden geçiyoruz. Dersler aldık.

"4 Haziran'a dönsem aday olmazdım..."

Tekrar 4 Haziran sabahına dönsem bir sonraki seçime girerdim. Bazen kazanınca kaybediyorsun, bazen kaybedince kazanıyorsun. Gerçekler bizim üstümüze kaldı. Gerçeklerin ortaya çıkmasını beklerdim. Neyi yapmazdım? Çok fazla değişimi aynı anda yapmaya çalıştık. Başkan, hoca, sportif direktör değişti. Frene orada basıp çok daha fazla mali konulara eğilip, bir nevi feda dönemi diyelim, onun aciliyetini daha fazla gündeme oturturdum.

"Ligler biter bitmez hocayı açıklayacağız"

102 günü nasıl hoca bulmadan geçirmişiz gibi tenkit ediliyoruz. Tabii biz her şeyle ilgili tenkit ediliyoruz. Herhalde hiçbir başkan medyada bu kadar tartışılmamıştır. Çok çalıştık, kalan 8 haftada yeni hocanın gelmesini, takımı tanımasını biz de isterdik. Ligler biter bitmez hocayı açıklayacağız.

"Kruse hayatının pokerini oynadı"

Kruse, hayatının pokerini oynadı. Pandemi dönemi için FIFA'nın verdiği özel kararlar var. Bizim ona sadece pandemi dönemi için borcumuz var. Değişik görüşler almış. Bazı avukatları 'Riskli' demiş. Kruse de 'Ben riski severim' demiş. Bu, ona pahalıya mal olacak.

"Kanatlara iki hızlı oyuncu alacağız"

Sol bek ve stoper eksikliğimiz var. Kanatlara da iki hızlı, hareketli oyuncu alacağız. Transferde 5-6 futbolcuyla belli noktalara geldik. Miha Zajc, aile şartları nedeniyle gitti. Çocukcağız 1-2 gece gitti, hemen geri geldi. Luiz Gustavo'nun menajeri geldi, çay içtik. Yok efendim ayrılıyor. Her habere açıklama yapamayız.

"Aziz Yıldırım mektubu açmadan geri gönderdi

Başkanımız Aziz Yıldırım'la en son 2 Haziran 2018'de merhabalaştık. Ertesi gün seçimdi, konuşmadık. Ondan beri bir daha görmedim. Cenazede uzaktan gördüm. Basketbol takımının şampiyonluk maçına davet ettik. Can Bartu'nun cenazesine davet ettik. Cumhurbaşkanımızın ziyareti için davet ettik. Aradım, ulaşamadım. Davalarla ilgili mektup yolladım, mektup açılmadan geri geldi. Çok iyi olurdu 3 Temmuz davasına gelseydi. Bizim büyüğümüzdür. O dönemin kahramanıdır. Beraber strateji yapsak çok iyi olurdu.

ADAYLIK AÇIKLAMASI: GÖRECEĞİZ...

- Aday mısınız tekrar? Bu sene de kötü giderse...

Ali Koç: Zamanı gelince göreceğiz. Fayda sağlayacağıma inanmazsam aday olmam, inanırsam aday olurum. Burası bizim babamızın malı değil, varsa aday seçime gidelim. Varsa aday bizim tek görevimiz onların yolunu açmak. Bu bize yapılmadı. Seçime gittiğimizde birden fazla aday varsa her bir aday Fenerbahçe TV'ye çıkacak, yapacaklarını anlatacak, Faruk Ilgaz'a çıkacak bizi eleştirecek.

Cumhurbaşkanlığını'na aday mısınız?

"Siyasete asla girmeyi düşünmüyorum. Belediye encümeni bile olmam."

"Lisenin teslim süreci tamamlandı"

Kenan Evren Lisesi arazisini 30 Haziran itibariyle devralıyoruz. Protokole göre 6 Milyon TL daha ödeme yaptık... Süreç tamamlandı...

"Galatasaray'la sıkıntı yaşamadık"

Ben hiçbir isim konusunda net bir şey söylemeyeceğim. Galatasaray'la sıkıntı yaşamadık. Zaman zaman gerilim de yaşarız. Her zaman dost kalacaktır. Saha içinde olduğu gibi saha dışında da rekabetimiz var. Biz bir yerin kontratlı oyuncusu ile o yerin izni olmadan görüşmeyiz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde