FETÖ’cü paşayı OYAK yönetimine kim önermiş?

FETÖ’cü paşayı OYAK yönetimine kim önermiş?

FETÖ'cü darbe girişiminin baş sorumlularından Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ü 2015-2018 döneminde OYAK yönetiminde yer alması için aday gösteren kişi...

FETÖ’cü paşayı OYAK yönetimine kim önermiş?
16px
24px
01.09.2016 07:24
ABONE OLgoogle
FETÖ'cü darbe girişiminin baş sorumlularından Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ü 2015-2018 döneminde OYAK yönetiminde yer alması için aday gösteren kişinin Necdet Özel olduğu tutanaklarda ortaya çıktı

FETÖ'nün, 50 milyar lirayı aşan varlığı, yönettiği fon büyüklüğü ve Erdemir gibi Türkiye'nin önde gelen şirketlerini bünyesinde bulunduran Ordu Yardımlaşma Kurumu'na (OYAK) da sızdığı ve bu konuda Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel'in de payı olduğu belirlendi.

OYAK'ın 16 Mayıs 2015 günü yapılan genel kurul toplantısında Tuğgeneral Mehmet Partigöç yönetim kurulu üyesi seçildi. Partigöç, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargahı'nda darbecilerin liderliğini yapmış, Tümgeneral Mehmet Dişli ile birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı rehin alıp, Akıncı Üssü'ne götürmüştü.

357 İSİMDEN O TERCİH EDİLDİ

OYAK'ın genel kurulunun yapıldığı dönemde TSK'da 358 general bulunuyordu. Bu tarihte Genelkurmay Başkanı olan Özel, kendi dışında kalan 357 muvazzaf general arasından Tuğgeneral Partigöç'ü OYAK yönetimine aday gösterdi. Bu durum OYAK'ın genel kurul tutanakları ile kesinleşti.

Tutanaklara göre kongrede Divan Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, ‘'Yönetim kurulu üyeliği için Genelkurmay Başkanı tarafından gösterilen 2 adayın isimleri yanında yer almaktadır'' diyor ve Mehmet Partigöç ile Albay İrfan Karan'ın isimlerini açıklıyor. Yapılan oylamada Partigöç 25 oyla OYAK yönetimine giriyor. Albay Karan, 6 oyda kalıyor.



‘HAYIRLI UĞURLU OLSUN' YAZISI

Kongrede, biri yarbay 4 kişiden oluşan tasnif heyetinin oyları sayması sonrası hazırlanan tutanak da şöyle açıklanıyor:

“OYAK 55. Genel Kurulu'nun 16 Mayıs 2015 günü Ordu Yardımlaşma Kurumu Genel Müdürlüğü brifing salonunda yapılan toplantısında, Genelkurmay Başkanı'nca yönetim kurulu üyesi olarak gösterilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu iki aday arasından, gizli oyla seçim yapılmış olup, genel kurulda hazır bulunan 31 üyenin iştiraki ile oy kullanılmış ve tasnif heyetince oyların sayımı ve tasnifi yapılarak, adayların aşağıda hizalarında gösterilen miktarda oy almış oldukları tespit edilmiştir. Mehmet Partigöç 25, Albay İrfan Karan 6. Bu sonuçla Tuğgeneral Mehmet Partigöç, yönetim kurulu üyesi olmuştur. Hayırlı, uğurlu olsun.''

Emin Özgönül/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde