Erdoğan 'yurt dışına para kaçıran işadamları' derken kimleri kastettiğini açıkladı

Erdoğan 'yurt dışına para kaçıran işadamları' derken kimleri kastettiğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Bu adımlar ihanet-i vataniyedir" demişti. Sözlerine açıklık getirdi...

Erdoğan 'yurt dışına para kaçıran işadamları' derken kimleri kastettiğini açıkladı
16px
24px
04.12.2017 14:39
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engelleri Aşanlar buluşmasında konuşuyor. Erdoğan, "İsteyen herkes parasını yurtdışına çıkarabilir ve buna devam edebilecektir. Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatım söz konusu değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında konuşuyor.

Erdoğan: Bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gayretlerinin olduğunu duyuyorum

Erdoğan şunları söyledi: 

Aramızda bulunan ve her biri birer zafer hikayesi olan engelli kardeşlerimizi mücadeleleri, kararlılıkları için tebrik ediyorum. Değerli kardeşlerim dün Muş’ta bazı sinyaller aldığımı belirterek, mal varlıklarını başka ülkelere kaçırmaya çalışanlar bulunduğunu söylemiştim. Bizim bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere iyi gözle bakmayacağımızı söylemiştim. Bu konuda farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. 1989 yılından beri isteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı vardır, şüphesiz de devam etmektedir.

'SERMAYE HAREKETLERİNİN SINIRLANDIRILMASI GİBİ BİR TALİMATIM YOK'

Gittiğimiz yerlerde iş adamlarımızın yatırımlarını gördüğümüzde iftihar ediyoruz. Ülkemizdeki yerli yabancı tüm firmalar küresel finans sistemine entegre olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Aksi halde atılacak adımlara önce biz karşı çıkarız. Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılması yönünde bir talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleriyle ilgili olarak paraları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Benim söylediğim iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemesi gerektiğidir. İş adamlarımız şu günlerde ülke ekonomisine sahip çıkmayacaksa soruyorum ne zaman sahip çıkacaktır. Şu günlerde ülkesine güvenmeyen iş adamı hiç kusura bakmasın yerli değildir, milli de değildir. Dün Muş’ta yatırım için değil ülkesine güvenmediği için varlıklarını yurt dışına çıkarmaya çalışan bir grup iş adamına hitaben söyledim.

'TİCARET YAPANIN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR'

Ticaret yapana sözümüz yor. Bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan herkesin başımızın üstünde yeri var. Bizim inancımızda engelliler Rabbimizin bir imtihanıdır. Batıda engelliler yük olarak görülürken bizde lütuf kabul edilir.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Muş İl Kongresi'nde, "Bazı haberler, sinyaller alıyorum bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir" dedi.

Bu ülkede kazanıp bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakamayız." demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde