Erdoğan'ın "profesör-mırofesör" dediği kişi kim?

Erdoğan'ın "profesör-mırofesör" dediği kişi kim?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan bugün 31 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında Bursa’daki mitingde konuştu.

Erdoğan'ın "profesör-mırofesör" dediği kişi kim?
16px
24px
15.02.2019 17:19
ABONE OLgoogle

Erdoğan, Gökdere Meydanı’nda yaptığı konuşmada isim vermeden Prof. Dr. Osman Altuğ’u sert dille eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında sebzelerin tanzim satışına dikkat çekerek, “Çıkmış birileri ne diyor. Bazıları var ya profesör mırofesör falan… Bu diyor serbest piyasaya ters. O serbest piyasa dediğin senin haftalık, 15 günlük ürünlerle alakalı değil. O kalıcı ürünlerle ilgili. Sen buz dolabında, çamaşır makinesinde böyle bir zorlama yaparsan, ha doğrudur, o zaman haklısın” dedi.   Prof. Dr. Altuğ: Poşetle 81 Milyarlık bütçe açığı kapanmaz

PROF. OSMAN ALTUĞ NE DEMİŞTİ

Prof. Dr. Osman Altuğ, Milli Görüş’ün kanalı TV5’te hükümetin ekonomi politikasını eleştirmişti. 1940'ta İkinci Dünya Savaşı koşullarında, ilan edilen Milli Koruma Kanunu'nu hatırlatan Altuğ, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisi ile yönetildiğini, savaş ortamında da olunmadığını söyleyerek, "Biz buna emir-komuta ekonomisi diyoruz, devlet şekli ne olursa olsun fiyatlara müdadale edemez, serbest piyasa ekonomisinde bunun yeri yoktur" demişti. 

"Savaş döneminde milli koruma kanununa dayanarak insanlara ekmek karnesi vermekle gıda fiyatlarını belirlemeye çalışmak aynı şeydir" diyen Altuğ, devalüasyon uyarısı yaptı ve "serbest piyasa ekonomisinde, fiyatları kontrol etmeye kalkmak, ülkenin ciddi ekonomik sorunlar yaşamasına neden olur. 11 Haziran 1956'da Başbakan Adnan Menderes, Milli Koruma Kanunu çıkardı, hatta hapis cezası getirdi. Bu süreç 1958'de devalüasyonu getirdi. Yüzde 300 devalüasyon oldu. Tek sebep Adnan Menderes'in fiyatları kontrol etmeye kalkmasıydı. Bu devalüasyon da 27 Mayıs Darbesi'ni getirdi" şeklinde konuşmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde