Erdoğan'ı kızdıracak Lozan açıklaması

Erdoğan'ı kızdıracak Lozan açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan anlaşması hakkındaki sözlerini değerlendirdi.

Erdoğan'ı kızdıracak Lozan açıklaması
16px
24px
30.09.2016 13:12
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı basının Türkiye temsilcileriyle Swissotel The Bosphorus'ta bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hem iç hem de dışarıda karşılaştığımız sorunlarla ilgili sorular geldi. Onlara da CHP'nin görüşü çerçevesinde cevap verdim." diye konuştu.

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'na yönelik sözleri hakkında görüşlerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Lozan niye gündeme gelir? Yani bu kadar işsizlik, bu kadar yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken, Türkiye’nin 81 ilinde, tüm ilçelerinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir? Lozan Türkiye’nin tapu senedi." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satırbaşları şöyle:

Lozan neden gündeme gelir. Bu kadar işsizlik yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken.

Lozan neden gündeme gelir? Lozan Türkiye’nin tapu senedi. Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyorlar.

Çıkıp şu soruya cevap versin: Sen Sevr’i mi savunuyorsun?

Biz cumhuriyeti onlar hilafeti, biz vatandaşı onlar kul olmayı savunuyorlar. Ne demektir. O koltuğa cumhuriyetin ve Lozan’nın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş.

Kim oluyorsun sen. Nasıl böyle konuşabilirsin. Tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur.Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap. Tarih bilmiyorsan çağır tarihçileri öğren.

Böyle bir konuşma olamaz. Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan ülkesini satamaz.

Dün Lozan tapu senedidir diyeceksin bugün Lozan ülkeyi satmaktır diyeceksin.

Nasıl bir anlayış bu?

Sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz buna karşıyız.

Biz ülkemizi seviyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik etmeyeceğiz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde