Erdoğan, Le Figaro'ya yazdı: AB'ye tam üyelik hedefimiz devam ediyor

Erdoğan, Le Figaro'ya yazdı: AB'ye tam üyelik hedefimiz devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Le Figaro gazetesi için kaleme aldığı makalede, "AB'ye tam üyelik hedefimiz devam ediyor. Ortadoğu'da demokratik iradeleri destekliyoruz" vurgusu yaptı.

Erdoğan, Le Figaro'ya yazdı: AB'ye tam üyelik hedefimiz devam ediyor
16px
24px
11.11.2018 15:12
ABONE OLgoogle

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yılı törenlerine katılmak üzere Fransa'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız Le Figaro gazetesine bir makale yazdı.

"Birinci Dünya Savaşı'ndan çıkarılması gereken en önemli ders, kalıcı barışı tesis etmenin ne kadar zor olduğudur" diyen Erdoğan, "Bu itibarla Türkiye olarak Avrupa tarihinin en önemli barış projesi olan Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefimize yönelik çalışmalarımızı sürdürecek; aynı zamanda Ortadoğu coğrafyasında kitleleri temsil eden, demokratik ve özgürlükçü yönetimleri desteklemek suretiyle barış ve istikrara katkı sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin her döneminde komşularının toprak bütünlüğüne saygı gösterdiğini ve onların barış ve istikrarını destekleyici adımlar attığını ifaden eden Erdoğan, "Bölgemizde yeni Sykes-Picot paylaşımlarının yapılmasına itiraz etmek veya DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele etmek, tam olarak komşularımıza gösterdiğimiz bu saygının ve aralarında bulunduğumuz Avrupa milletlerinin güvenliğinin gereğidir" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde