Erdoğan: Kibir bataklığına düşenin AK Parti'de yeri yoktur

Erdoğan: Kibir bataklığına düşenin AK Parti'de yeri yoktur

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen 'İnsanlığın Medeniyeti' programında konuştu.

Erdoğan: Kibir bataklığına düşenin AK Parti'de yeri yoktur
16px
24px
10.12.2018 11:31
ABONE OLgoogle

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— Haklarını kullanamayan insanlar şahsiyet kazanamaz, sorumluluk sahibi olamaz. İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar da medeni olamaz.

— Bugün dünyada insan hakları diye bağıranlar en kötü sicile sahip olmaları tesadüf değildir. İstanbul'da yaşanan Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna soyunanlar Paris'te yaşananlar karşısında kör, sağır, dilsiz hale dönüştüler. Medyada Fransa, Hollanda, Bürüksel'i izlemedik. Gezi eylemlerinde dünyayı ayağa kaldırdılar. Hadi şimdi de aynı şekilde yayınlayın. Yayınlamadılar, dürüst değiller. Bizi demokrasi sınavlarına tabi tutanlar namlular kendilerine yöneldiğinde demokrasiyi askıya almaktan çekinmediler.

- Türkiye'ye milyonlarca sığınmacı akın ederken, bizi sınırlarımızı açmaya davet edenler, kendi topraklarına yönelen aynı insanları dikenli teller ve duvarlar başta olmak üzere en sert tedbirlerle karşıladılar. Kim insan hakları savunucusu? Biz mi, onlar mı?

— Artık hiç kimse ülkemize demokrasi, insan hakları, özgürlükler dersi vermeye kalkamaz.

— Sadece darbe girişimi karşısında gösterilen duruş ile şehirlerimizde misafir ettiğimiz milyonlarca sığınmacıya gösterdiğimiz kardeşlik, bizi insan hakları ve demokrasi konusunda ibra etmeye yeter. Bundan sonra demokrasi ve insan hakları denilince sorun aranacak yer asla Türkiye değildir.

— Türkiye insan hakları uygulamalarında modern çağa uygun adımları AK Parti döneminde attı.

— Kibir bataklığına düşen, gözü şahsi çıkarından başka hiçbir şeyi görmeyen kişinin AK Parti çatısı altında yeri yoktur. AK Parti milletin partisidir. Milletin partisini milletten uzaklaştırmaya kalkan karşısında şahsımı bulur.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde