Erdoğan: Kandil ve Sincar'a operasyon başlattık

Erdoğan: Kandil ve Sincar'a operasyon başlattık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta Kandil ve Sincar bölgelerine yönelik operasyon başlattıklarını söyledi.

Erdoğan: Kandil ve Sincar'a operasyon başlattık
16px
24px
11.06.2018 14:55
ABONE OLgoogle

Erdoğan vatandaşların, "Reis bizi Kandil'e götür" sözlerine, "24 Haziran bir hallolsun, gerek olursa önce ben, ardımdan siz" diye yanıt verdi.

Niğde'de halka hitap eden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Şehitlerimizin mübarek kanlarını asla yerde koymadık. Cudi'de var mıyız, Bestler Dereler'de var mıyız? Afrin'de var mıyız? Bay Kemal bize ne dedi, 'Afrin'e girmeyin.' Bay Muharrem 'Afrin'de ne işiniz var' dedi. Sizinle bu ülke yönetilmez. Ülkemize saldıranlar karşısında bunun bedelini ağır ödetiriz. Ömer Halisdemir ne yaptı, hain olan Semih Terzi'yi ne yaptı, alından vurarak indirdi.

Biz ne Kemal'e ne Muharrem'e bakarız. Biz işimize bakarız. Bu teröristler hangi ine girerlerse girsinler hesabını sorarız. Şu ana kadar Afrin'de 4500'ün üzerine çıktık.

Kandil, Sincar, oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik. Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek.

24 Haziran çok önemli. 24 Haziran'da bunlara gerekli dersi vermemiz lazım. Muhalefet istemese de Kandil'deki terör bataklığını kurutacağız. Terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız.

Nasıl Afrin'i, Cerablus'u, El Bab'ı, Azez'i katil sürülerinden temizlemişsek Kandil'deki terör bataklığını da Allah'ın izniyle kurutacağız.

Bu Bay Muharrem'den, Bay Kemal'den terörle mücadele ile ilgili bir şey duydunuz mu? Onların terör diye bir derdi yok. Bay Kemal terörün destekledikleri ile Ankara'dan İstanbul'a yürüdü.

'VAKTİM OLURSA 24'ÜNDEN SONRA SANA BİR DERS VERİRİM'

Yerli otomobil hakkınada konuşan Erdoğan, CHP'li rakibi Muharrem İnce'yi eleştirerek, "Otomobili, Erdoğan 20 yıl geriden takip ediyor diyor. Sen ne diyosun ya. Tesla diye bir firma var. Sahibi Elon beni ziyaret etti. Bizi benzinli araba üreteceğiz sanıyor, biz akülü, elektrikli arabalarla uğraşıyoruz. Ama bu anlamaz, anlayana kadar da 24 Haziran gelir. Vaktim olursa 24'ünden sonra sana bir ders veririm" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde