Erdoğan 'Bizi oyalamayın, yabancıya gideriz' demişti: TOBB'dan yerli otomobil sunumu

Erdoğan 'Bizi oyalamayın, yabancıya gideriz' demişti: TOBB'dan yerli otomobil sunumu

Yerli otomobil projesinin ortaklarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz hafta konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapıldığını açıkladı.

Erdoğan 'Bizi oyalamayın, yabancıya gideriz' demişti: TOBB'dan yerli otomobil sunumu
16px
24px
17.05.2019 04:24
ABONE OLgoogle

Ankara Atakule'de 28 Mart'ta gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'nin Otomobili' projesinin yavaş ilerlemesinden şikayet etmişti.

Erdoğan, "Yerli otoda biraz gevşeme var, ya başlayacaksınız, ya başlayacaksınız. Bizi oyalamasınlar, gerekirse yabancı yatırımcılarla da görüşürüz" eleştirisinde bulunmuştu. 

Bu eleştirilerin ardından projenin ortaklarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,Twitter hesabından projeye ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapıldığını açıkladı.   Erdoğan'dan yerli otomobil çıkışı: Yapmazlarsa hesaplaşacağız

Görüşmeye ilişkin bir fotoğrafı yayınlayan Hisarcıklıoğlu, Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız sayın Erdogan’a Türkiye’nin Otomobili projemizde gelinen son noktayı arz ettik. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle projemiz tüm hızıyla ilerliyor, ülkemize verdiğimiz sözü tutma konusunda kararlıyız" açıklamasını yaptı. 

Görüşmeye ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır ve Cumhurbaşkanı Özel kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde