Erdoğan: Allah'ın izniyle İş Bankası, Hazine'nin malı olacaktır

Erdoğan: Allah'ın izniyle İş Bankası, Hazine'nin malı olacaktır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kampanyamızın ana fikri milletin gönlüne girmek. AK Parti'nin geleceği ile milletimizin geleceğini farklı görmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan: Allah'ın izniyle İş Bankası, Hazine'nin malı olacaktır
16px
24px
05.02.2019 09:09
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalancılıkla suçladı ve "İş Bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nı CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır ve bu İş Bankası, Allah'ın izniyle Hazine'nin malı olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin masada olduğunu belirten Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nı CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır ve bu İş Bankası, Allah'ın izniyle Hazine'nin malı olacaktır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— Türkiye'nin her alanda olduğu gibi yasama faaliyetlerinde de geri kalmaya tahammülü yoktur. Partiyi ikiye böldük, yarısı Meclis'te yarısı sahada olacak şekilde kesintisiz hizmet göstermenizi istiyorum. Çok çalışacağız ki hedeflerimize ulaşabilelim.

— AK Parti'de parti içi yarış bir demokrasi şölenidir. Yapılan detaylı çalışmalar ve istişareler sonucunda bir isim aday olarak ilan edilir ve bu isim açıklandıktan itibaren her şey geride kalır. Partimiz tüm gücüyle adayımız etrafında kenetlenir. Mahalli seçimleri atlattıktan sonra önümüzde 4.5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi olacak. 31 Mart seçimleri için hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm gücümüzle sahaya indik. Manifestoyu Ankara'da ilan ettik ve böylece seçim kampanyamızı da resmen başlatmış olduk. Kampanyamızın ana fikrini 'milletin gönlüne girmek' oluşturuyor.

— Ülkemizin en kritik günlerini yaşadığı şu dönemlerde tek millet tek devlet tek bayrak tek vatan ilkesinde buluşan herkesle yol yürümeye hazırız. Bizim dünyamızda kibrin, büyüklenmenin, hizipçiliğin ve adaletsizliğin yeri olmadığını göstereceğiz. İzmir, Ankara ve İstanbul gibi metropollerimizin kimi bölgelerinde ciddi sorunlar olduğunu gözlemliyoruz. Şehir planları hakkaniyete uygun şekilde hazırlanacak. Kentsel dönüşüm bölgelerimizde atılacak adımlar 'gönüllülük' esasına göre yapılacak.

— 50-60 katlı binalarda yaşayanların birbirlerinden haberi var mı? Komşuluk hukuku var mı? Önümüzdeki dönemde yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak. Kupon yerleri sömürmek suretiyle değil, 'değer üreten yapılaşmalar' çerçevesinde yatay mimari üzerinden ilerleyecek yaklaşımlar önceliğimiz olacak.

Terör örgütlerinin saldırıları gibi, ekonomik saldırıya maruz kaldık. Kısa sürede hamd olsun buna da karşı koyduk ve üstesinde geldik. Ekonomideki kayıplarımız terör gibi can kaybı değil, para kaybı. Cana geleceğine mala gelsin der atalarımız. Milletimizin yaşadığı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 

— Kur saldırısını kısa sürede etkisiz hale getirdik. Hamd olsun ekonomideki kayıplarımız, terör gibi can kaybı değil para kaybıdır.

— Kandil'le CHP iş tutuyor, İYİ Parti iş tutuyor, Saadet Partisi iş tutuyor. Bakın bunlar kıyamet alameti. Nereden nereye geldik. CHP, ülkemizin yeniden IMF'ye gideceği yalanını uyduracak kadar alçak bir fırsatçılık peşinde. Türkiye IMF defterini kapatmıştır ve bir daha da açmayacaktır. Bizi Afrika ülkeleri konumuna geriletecek böyle bir yolun sözünü dahi etmek ihanettir

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde