Erbil’de şehit olan diplomatın adı, Osman Köse

Erbil’de şehit olan diplomatın adı, Osman Köse

Irak’ın Erbil kentinde, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden konsoloslukta görevli diplomat Osman Köse’nin (36) memleketi Mersin’deki ailesine acı haber ulaştı.

Erbil’de şehit olan diplomatın adı, Osman Köse
16px
24px
18.07.2019 07:46
ABONE OLgoogle

Konsoloslukta görevli diplomat Osman Köse’nin hayatını kaybettiği haberi, Toroslar ilçesindeki Ayvagediği Yaylası’nda bulunan Sıdıka-Ramazan Köse çiftine, askeri yetkililer ve sağlık görevlileri nezaretinde verildi.

Acı haber ile büyük üzüntü yaşayan Köse çifti, cenazeyi teslim almaları için askeri yetkililer tarafından Ankara’ya götürüldü. Erbil'de PKK'dan hain saldırı: Diplomatımız şehit oldu

Köse çiftinin merkez Yenişehir ilçesi 50. Yıl Mahallesi’ndeki evleri ve sokağına ise belediye görevlileri tarafından Türk bayrakları asıldı. 

Diplomat Osman Köse’nin Mersin’deki baba evine Türk bayrağı asıldı. 

Evli olan Osman Köse’nin bir çocuk babası olduğu ve eşinin Ankara’da oturduğu öğrenildi. Köse için yarın Ankara’da tören düzenleneceği belirtilirken, cenazenin ise nerede toprağa verileceği konusunda henüz bir bilgi verilmedi.

Dışişleri Bakanlığı, Erbil’deki saldırıdan sonra uzun süre hayatını kaybeden diplomatın kimliğine ilişkin açıklama yapmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde