Emay İnşaat'tan ev alanlar mağdur oldu

Emay İnşaat'tan ev alanlar mağdur oldu

Maltepe’de Kentplus Centrium Tower’dan ev alan 4 kişi, yıllardır bir türlü alamadıkları tapularına ipotek konduğunu öğrenince Emay İnşaat ve krediyi veren bankalara dava açarak tapular üzerine tedbir koydurdu.

Emay İnşaat'tan ev alanlar mağdur oldu
16px
24px
30.05.2018 12:26
ABONE OLgoogle

Emay İnşaat Taahhüt San. Tic. A.Ş.’nin yaptığı KentPlus Centrium Tower konutlarından aldıkları evler nedeniyle mağdur olduğunu ileri süren 4 kişinin avukatları Muhammed Burak Efe,  İstanbul Anadolu Tüketici Mahkemeleri’nde açtığı tapu iptal ve tescil davalarının dilekçsinde şu iddialara yer verdi:

“Mağdurlar Kentplus Centrium Tower’dan Gayrimenkul Satış Vaadi ve Borçlanma Sözleşmesi ile daire aldı. Proje kapsamında daireleri tamamlayan Emay İnşaat 185 bin TL ile 450 bin TL arasında değişen fiyatlarla sahiplerine teslim etti.

Ev sahipleri 2014 yılından bu yana site aidatlarını, elektrik, su faturalarını ödemelerine rağmen tapularını alamadılar. Emay İnşaat yetkililerince farklı bankalardan dairelerin üzerinde ipotek kurulduğunu öğrenen mağdurlar Maltepe Tapu Müdürlüğü’ne gidince Burgan Bank, Turkland Bank, Alternatif Bank’tan 6 milyon ile 14 milyon arasında değişen miktarda ipotek olduğunu gördüler.” Serdar İnan hakkında nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusu

BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR

Dilekçelerde Emay İnşaat’ın satıp parasını aldığı daireler üzerinde farklı bankalar lehine ipotek koydurmasının usulsüz olduğu kaydedildi. Ayrıca bankaların ise kredi talebini söz konusu konutlarda hiçbir inceleme yapmadan tapu kaydına göre onayladıkları, bankaların özen yükümlülüğünü yerine getirmediği vurgulandı.

Efe dava dilekçesinde, “Bankaların davalı şirket ile danışıklı bir şekilde kötü niyetli olarak hareket ettiğini düşünmekteyiz” dedi.

Dilekçede İnanlar İnşaat’ın sahibi Serdar İnan’ın yurt dışına kaçtığı ve konuların neredeyse aynı olduğu belirtilerek, daireler üzerine dava sonuçlanana kadar ihtiyati tedbir konulması istendi.

 Anadolu 2. Tüketici, 3. Tüketici, 4. Tüketici ve 5. Tüketici Mahkemelerinde görülen davalarda mağdurların ihtiyati tedbir talepleri kabul edildi.

Ceylan Sever/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde