Ekrem Dumanlı: Yezidlere boyun eğmek yok

Ekrem Dumanlı: Yezidlere boyun eğmek yok

Özgür basına yönelik 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk ediliyor. Sevk edilenler arasında Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı da bulunuyor.

Ekrem Dumanlı: Yezidlere boyun eğmek yok
16px
24px
18.12.2014 07:32
ABONE OLgoogle
14 Aralık medya ve demokrasiye darbe operasyonu kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı adli sağlık kontrolünden geçirildi.

Dumanlı, hastane çıkışı demokrasi vurgusu yaparak, “Yezidlere boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiden dönüş yok, özgürlükten dönüş yok.” ifadelerini kullandı.

Dört gün gözaltında kaldıktan sonra ifadesini alan savcı, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 16 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Adliyeye götürülmeden önce Eyüp Devlet Hastanesi'nde saat 06:30 sıralarında sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane girişi Dumanlı, “Yezidlere boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiden özgürlüklerden dönüş yok.” ifadelerini kullandı. Bir buçuk dakika hastanede kalan Ekrem Dumanlı el sallayarak, çıkışta “Allah'a emanet olun. Vatan sağ olsun, ülke sağolsun.” dedi.

Dumanlı'yı getiren polis otobüsünün ön koltuğunda oturduğu zaman basın mensuplarına el salladı. Ancak polis ekipleri Dumanlı'nın önünü keserek görüntü almasını engelledi. Ekrem Dumanlı saat 06:50 sıralarında Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

HİDAYET KARACA SAĞLIK KONTROLÜNE GETİRİLDİ

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca sağlık kontrolüne getirildi. Karaca "Yeni Türkiye diziden korkuyor. Özgür basın, özgür Türkiye susmaz" dedi.

EKREM DUMANLI SAĞLIK KONTROLÜNE GETİRİLDİ

Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu kişiler sağlık kontrolü için Eyüp Devlet Hatanesi'ne getirildi. 1:30 dakika içerisinde sağlık kontrolünden geçirildi ve polis otobüsüyle hastaneden ayrıldılar. Ekrem Dumanlı 'Yezidlere boyun eğmicez. Vatan sağolsun' dedi. 

EKİZOĞLU VE ALTUNBULAK SERBEST

Şüphelilerden eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.
      
İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakılmıştı.

AVUKAT FİKRET DURAN'IN AÇIKLAMALARI

Avukat Fikret Duran "Bizlere soylememesine rağmen anliyoruz ki Sayın Karaca ve Dumanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.Birazdan hastaneye götürülecekler. Hastaneden rapor alındıktan sonra adliyeye götürülecekler.

Saat 09.00'da mahkeme sorgusunun başlayacağını düşünüyoruz. Sn Hidayet Karaca hakkında dosyada hiç bir delil yok. Dosya ellerinde patladi. Buna rağmen tutuklama istenmesi yargının bittiğinin resmidir. Sn Karaca 20 sayfa tutan ifadesinde savciya hukuk dersi verdi, adeta manifesto sundu. Bazı siyasetçilerin sık sık "70 yaşında ama bir adam" dediği kişinin dosyada ne şikayeti var ne ifadesi var.

Sorusturma dosyasi 2014 Ekim ayında açılmış fakat soruşturma ve gözaltına alınanlar Sabah G.nin 22.03.2014 tarihli haberinde aynen yazilmis. Bu haber gösteriyor ki önce medyada haber yapıp sonra sorusturma açıp operasyon yaptırıyorlar. Kim  kime kumpas kuruyor gün gibi çok açık. Muvekkilimin söyleyeceği 1 cümleden korkanlar hastaneye gotururken bile köşe kapmaca oynuyor, kameralarin çekmesini istemiyor." dedi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde