Ekonomik kriz futbolu da vurdu

Ekonomik kriz futbolu da vurdu

A Milli Takımın, UEFA Avrupa Uluslar Ligi ilk maçında Trabzon'da Rusya'yı konuk edeceği maçın yayın krizi yaşandı...

Ekonomik kriz futbolu da vurdu
16px
24px
08.09.2018 09:47
ABONE OLgoogle

A Milli Takımın, UEFA Avrupa Uluslar Ligi ilk maçında Trabzon'da Rusya'yı konuk edeceği maçın yayın krizi yaşandı.

Türkiye-Rusya maçı öncesi stadyumda kameralar hazır bulunurken, Saran Medya, Rusya ve İsveç'e yayın yapacak.

TRT de son dakikada yayın için görüşme halinde. Fakat Cumhuriyet’ten Arif Kızılyalın’ın haberine göre yeni oynanmaya başlayan UEFA Uluslar Ligi'ni, ülke ulusal takımlarının 2020 Avrupa Şampiyonası elemeleri ve play-off maçları ile birlikte satmak isteyen CAA11 adlı şirket, Türkiye'de muhattap kurum bulamadı.

Özel TV'ler tüm paket için 20 milyon Avro'dan kapı açan şirkete teklif bile vermezken; TRT, TFF ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle pazarlık masasına oturdu.

TRT'nin son anda 10-12 milyon Avro'luk büyük bir teklif sunduğu, ancak UEFA'nın yayın haklarını elinde bulunduran çok uluslu şirketin bu teklifi kabul etmediği öğrenildi.

Yayın hakkını son dakikada alan TRT 1 maçı, 2. dakikasından itibaren yayınlamaya başladı. TRT spikeri Erdoğan Arıkan maç içerisinde yaptığı açıklamada, yayının gecikmesinin TRT ile UEFA'nın Türk Lirası üzerinden anlaşma yapmaya çalışması nedeniyle gerçekleştiğini aktardı.

Daha önce Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi eleme maçlarında da benzer kriz yaşanmış, TRT son anda devreye girerek maçın yayın hakkını satın almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde