Efsane marka Tiffany&Tomato’yu kim aldı?

Efsane marka Tiffany&Tomato’yu kim aldı?

Tiffany&Tomato 1990’lı yılların efsane markasıydı. Sedat Onur’a ait olan markanın mağaza sayısı 400’ü geçmişti. 1997 yılında zora girdi ve 35 milyon dolar borçla iflas etti. O marka geri dönüyor..

Efsane marka Tiffany&Tomato’yu kim aldı?
16px
24px
06.11.2015 09:04
ABONE OLgoogle
Tiffany&Tomato 1990’lı yılların efsane markasıydı. Sedat Onur’a ait olan markanın mağaza sayısı 400’ü geçmişti. Bu önemli marka 1997 yılında zora girdi ve 35 milyon dolar borçla iflas etti. 1998’de ise Tiffany ve Tomato isimleri icradan ayrı ayrı satıldı. Tiffany ismini Modateks, Tomato adını da Juior Tekstil satın aldı. Tiffany ismi ise 2012’de Batik Örme’ye geçti. Batik Örme, Tiffany ismiyle mağazalar açarak markayı büyütmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta yolumuz Maltepe CarrefourSA’daki Tiffany mağazasına düştü. Mağazanın ismi ve tabelasının değişmiş olduğunu gördük. Tıpkı efsane olduğu dönemlerdeki gibi Tiffany&Tomato olmuş. Batik Örme’nin sahiplerini aradık ancak ulaşamadık. 

Duyduğumuza göre firma, Tomato’nun da isim hakkını satın almış. Peki, Batik Örme ne zamandır sektörde? Hazır giyim sektöründe ihracatçı kimliği ile 1980’den bu yana faaliyet gösteren firma, 1994’te Batik ismiyle mağazalar açmaya başladı.

Yurtiçi ve dışında 120 mağazaya ulaştı. Batik Örme şimdi yeni markası Tiffany&Tomato’yu büyütmeyi planlıyormuş. Bu operasyonun başında ise Batik’in kurucusu Tarık Ziyal’in oğlu Emre Ziyal varmış. 
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde