Efes'e boykot başlatılmıştı: Tuncay Özilhan’dan evde bira açıklaması

Efes'e boykot başlatılmıştı: Tuncay Özilhan’dan evde bira açıklaması

Efes’i de bünyesinde bulunduran Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı.

Efes'e boykot başlatılmıştı: Tuncay Özilhan’dan evde bira açıklaması
16px
24px
02.02.2018 12:02
ABONE OLgoogle

Tuncay Özilhan, yüksek vergiler nedeniyle evde bira yapımının hızla yaygınlaştığına dikkat çekti ve bu durumun pazar paylarında ciddi azalmaya neden olduğunu ifade etti.

Hürriyet’ten Ceyhun kuburlu’ya konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan “Bira satışı düşüyor ama tüketim konusunda emin değilim. Bunun nedeni de evde bira yapımının artması. Çok ucuza alınan cihazlarla evde bira yapılıyor. Bugün 7.5 liralık biranın 4 lirası vergi. Evde bira üretimi vergi kaybına da neden oluyor. Bu konudaki görüşlerimizi yetkililerle de paylaştık” dedi.    Efes Pilsen'in patronu Tuncay Özilhan: Evde bira bizi vurdu

İşte bu sözlere sosyal medyadan tepki yağdı ve Efes'e boykot çağrıları yapıldı. Öyle ki, sosyal medyada Türkiye gündemine giren "#BoykotEfesPilsen" başlığı birinci sırada yer aldı.

Tuncay Özilhan'ın yüksek vergilere değil de vatandaşın evde bira yapmasına müdahale edilmesi yönündeki çağrısına, sosyal medya kullanıcıları çok sert çıktı.   Efes Pilsen'e büyük boykot: Tuncay Özilhan sözlerine sosyal medyadan tepki...

Özihan gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

"Frankfurt Paperworld Fuarı’nda basın mensubu arkadaşlarımla yaptığım görüşmenin yansımalarını üzülerek takip ediyorum. Görüşmeler sırasında konu alkollü içeceklerdeki vergilerin yüksekliğinden açıldı, ben de vergilerin yüksek olmasının merdiven altında kaçak ve sahte içki üretimini artırdığından, bunun insan sağlığını tehlikeye attığından bahsettim. Yasa dışı ticaret hem insan sağlığını tehdit ediyor hem de vergi kayıplarına yol açıyor dedim. Asıl dikkat çekmek istediğim konu buydu.

Biz Anadolu Efes olarak, ülkemizde bira sektörünün gelişmesi, bira kültürünün yaygınlaşmasına önem veriyor ve bu konuda çalışma yapan herkesi destekliyoruz. Evde hobi olarak yapılan biraların da bira kültürünün bir parçası olarak sektörün gelişmesine katkı sağladığını düşünüyoruz.

Görüşmeler esnasında da vurgulamak istediğim gibi; alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği sektörümüzü her anlamda olumsuz etkiliyor, biz de bunu her platformda dile getiriyoruz. Temennim yeni vergiler gelmesi değil, mevcut vergi oranlarının yeniden değerlendirilmesidir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarım.

Saygılarımla,

Tuncay Özilhan

Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde