Ece Vahapoğlu, Afrika'nın zirvesinde fenalaştı

Ece Vahapoğlu, Afrika'nın zirvesinde fenalaştı

Sportif sunucu yazar Ece Vahapoğlu, Everest’ten sonra Afrika’nın en yüksek dağı Kilimanjaro’ya tırmandı

Ece Vahapoğlu, Afrika'nın zirvesinde fenalaştı
16px
24px
03.02.2015 07:51
ABONE OLgoogle
Sportif sunucu yazar Ece Vahapoğlu, Everest’ten sonra Afrika’nın en yüksek dağı Kilimanjaro’ya tırmandı ve Türk bayrağını zirveye yakın bir yükseklikte, 4.750 metrede dalgalandırdı.

Ancak Türk bayrağı pozundan hemen sonra az oksijenli rakımda fenalaşan Vahapoğlu, kurtarma ekibi tarafından sedye ile 4.750 metreden 3.750 metreye aşağı indirildi.

Baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma belirtileri gösteren Vahapoğlu, AMS denilen (Acute Mountain Sickness) yüksek rakımda oksijen azlığından dolayı vücudun değişen nefes ve nabza verdiği tepkisel hastalığa yakalandı.

Bir gece dağda daha düşük irtifada uyku tulumunda uyuduktan sonra iyileşen Ece Vahapoğlu, sosyal medyada da ilgiyle takip edilen Afrika serüvenine Kenya’da devam ediyor.

Vahapoğlu, Afrikalı rehberleriyle kilometrelerce yürüdüğü zorlu günler sonucunda, dünyanın tek başına yükselen en büyük sönmüş volkanik dağı, bir ucu Tanzanya’da diğeri Kenya’da olan Kilimanjaro Dağı’nın karla kaplı doruğuna çok yaklaştı.

Spora olan merakıyla dikkatleri çeken Ece Vahapoğlu, geçen Kasım ayında dünyanın en yüksek zirvesi olan 8.848 metrelik Everest Dağı’nın 4.000 metresine ulaşıp Türk bayrağı ile poz vermişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde