Dünyayı şoke eden haber! Kobe Bryant ve kızı helikopter kazasında hayatını kaybetti…

Dünyayı şoke eden haber! Kobe Bryant ve kızı helikopter kazasında hayatını kaybetti…

NBA'in efsanevi oyuncularından Kobe Bryant, helikopter kazasında yaşamını yitirdi.

Dünyayı şoke eden haber! Kobe Bryant ve kızı helikopter kazasında hayatını kaybetti…
16px
24px
26.01.2020 19:53
ABONE OLgoogle

ABD basınında yer alan haberlere göre eski yıldız basketbolcu NBA efsanesi Kobe Bryant (41), Kaliforniya'da geçirdiği bir helikopter kazası sonucunda hayatını kaybetti. Helikopterde 9 kişinin bulunduğu ve kimsenin kurtulmadığı açıklandı.

Basketbol efsanesi Kobe Bryant Kaliforniya'daki helikopter kazasında hayatını kaybetti. NBA tarihinin em önemli isimlerinden biri olan 41 yaşındaki Kobe Bryant ABD’ye göre sabah saatlerinde kendine ait Sikorsky S-76 tipi helikopteriyle geçirdiği kazada kurtulamadı. Kobe Bryant’ın 13 yaşındaki kızı Gianna Maria’nın da helikopter kazasında hayatını kaybettiği açıklandı.

9 KİŞİNİN YER ALDIĞI HELİKOPTERDE KURTULAN OLMADI

Kimliği henüz belli olmayan 3 yakını ve 13 yaşındaki kızıyla maçtan dönen efsane ismin helikopteri sis nedeniyle Calabasas yakınlarında bir tepeye çarpıp yere çakıldı ve alev aldı. Verilen son bilgilere göre Kobe’nin eşi Vanessa helikopterde bulunmuyordu.

Yetkililer, kazadan kurtulan olmadığını ve Kobe Bryant’ın da yolcular arasında bulunduğunu doğruladı. Kariyerinde 5 kez NBA şampiyonu olan (2000, 2001, 2002, 2009 ve 2010) Kobe; 2009 ve 2010’da NBA Finalleri’nin en değerli oyuncusu seçilmişti. 2008 ve 2012’de Rüya Takım’la olimpiyat altın madalyası da kazanan Kobe Bryant, NBA’de tüm zamanlarda en çok sayı kaydeden 4. oyuncu olarak tarihe geçmişti.

1996 Draft’ında NBA’e adım atan ve 2016’da kariyerine nokta koyan Kobe’nin hem 8 hem de 24 numaralı formaları Los Angeles Lakers tarafından emekliye ayrılmıştı. İki farklı forması emekli edilen tek isim olan Kobe Bryant tüm zamanların en iyi oyuncuları arasında gösteriliyor.

Senaryosunu Kobe Bryant'ın yazdığı ‘Dear Basketball' (Sevgili Basketbol) adlı yapım, 90. Akademi Ödülleri (Oscar) gecesinde ‘En İyi Kısa Animasyon' ödülüyle taçlandırılmıştı.

Kobe Bryant, 16 saat önce NBA’de tüm zamanların en çok sayı atan oyuncusu listesinde kendisini geçen LeBron James’i, attığı bu tweet ile kutlamıştı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">January 26, 2020

23 Ağustos 1978'de doğan Bryant liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmemiş, doğrudan NBA'ye adımını atmıştı.

1996 NBA Seçmeleri'nde Charlotte Hornets tarafından 13. sıradan draft edilsen Kobe, daha sonra Lakers'a takas edilmişti. 

17 sezon boyunca NBA'de basketbol oynayan Kobe Bryant, 2012 yılında 30.000 sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncu olmuştu.

'Black Mamba' lakaplı oyuncunun kariyerinde 5 NBA şampiyonluğu bulunuyordu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde